Νέα πλατφόρμα για τα αυριανά Subaru

Νέα πλατφόρμα για τα αυριανά Subaru

Όλα τα επερχόμενα Subaru θα είναι βασισμένα σ’ αυτή την προσαρμοστική πλατφόρμα, αρχίζοντας από το νέο Impreza.

Η Subaru μας δίνει τα βασικά στοιχεία της νέας Subaru Global Platform, που θα αποτελέσει τη βάση της επόμενης σειράς μοντέλων της.

Όλα τα επερχόμενα νέα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας, πέρα από τους κινητήρες boxer και τη συμμετρική τετρακίνηση, θα έχουν και αυτή τη νέα πλατφόρμα σε κάποια από τις μορφές της.

«Αυτή η νέα πλατφόρμα αποτελεί την αποκορύφωση της τεχνογνωσίας που έχουμε εξελίξει για πολλά χρόνια, και είμαστε σίγουροι ότι θα μας επιτρέψει να παράγουμε μοντέλα που να ανταποκρίνονται στις παραδόσεις μας, για τις οποίες είμαστε περήφανοι, και στις προσδοκίες που έχουν οι πελάτες από τη Subaru», δήλωσε ο Yasuyuki Yoshinaga, πρόεδρος της Fuji Heavy Industries, της μητρικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τη Subaru, η νέα πλατφόρμα θα παρέχει το ανώτατο επίπεδο ασφάλειας στον κόσμο, και πέρα από υψηλές επιδόσεις θα προσφέρει επίσης πιο δυναμική αίσθηση στην οδήγηση. Η σπονδυλωτή δομή της τής επιτρέπει να προσαρμοστεί και στον εξηλεκτρισμό, πράγμα που επιβεβαιώνει το ότι ετοιμάζονται υβριδικά Subaru.

Τα νέα μοντέλα της Subaru θα έχουν θεαματικά μεγαλύτερη δομική αντοχή, με την εταιρεία να μιλάει για 70-100% αυξημένη ακαμψία καθώς και κατά 5 mm χαμηλότερο κέντρο βάρους. Η ακαμψία σημαίνει επίσης βελτιωμένη άνεση και χαμηλότερο επίπεδο θορύβων και κραδασμών (NVH), ενώ η στήριξη της πίσω αντιστρεπτικής δοκού απευθείας στο πλαίσιο λέγεται ότι θα μειώσει την κλίση στις στροφές κατά 50% σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα.

Η απορρόφηση ενέργειας σε συγκρούσεις θα αυξηθεί κατά 40%, καθώς η νέα πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει κορυφαία για την κατηγορία παθητική ασφάλεια ακόμη και το 2025.

Όλα τα μελλοντικά Subaru θα είναι χτισμένα πάνω σε αυτή τη νέα πλατφόρμα, η οποία όχι μόνο επιτρέπει τη δημιουργία αυτοκινήτων διαφορετικών διαστάσεων, αλλά προβλέπει επίσης τη χρήση των παραδοσιακών θερμικών κινητήρων, υβριδικών συστημάτων κίνησης, plug-in (επαναφορτιζόμενων) υβριδικών, αλλά και πλήρως ηλεκτρικών με μπαταρίες.

Tο πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στη νέα Subaru Global Platform θα είναι το επόμενο Impreza, που προγραμματίζεται να παρουσιαστεί αργότερα φέτος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube