F1 εναντίον Superbike στο Silverstone [video]

F1 εναντίον Superbike στο Silverstone [video]

Μια Red Bull RB8 με οδηγό τον David Coulthard τα βάζει με το superbike BMW S1000 RR του θρύλου του Isle of Man TT, Guy Martin.

O David Coulthard δεν χρειάζεται συστάσεις, απλά θυμίζουμε ότι η Red Bull RB8 που οδηγεί εδώ είναι το μονοθέσιο του 2012, με το οποίο η ομάδα και ο Sebastian Vettel πήραν τους παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών και οδηγών εκείνης της χρονιάς.

Έχει ατμοσφαιρικό  κινητήρα Renault V8 2,4 λίτρων που γυρίζει στις 18.000 στροφές το λεπτό και αποδίδει γύρω στους 750 ίππους, ενώ το βάρος του μονοθεσίου (χωρίς καύσιμα και οδηγό) είναι γύρω στα 570 κιλά

Η αγωνιστική BMW Superbike της Tyco, από την πλευρά της, έχει 4κύλινδρο κινητήρα 1.000 κυβικών και 220+ ίππων, και ζυγίζει 180 κιλά. Ο αναβάτης της, Guy Martin, είναι τηλεοπτικός παραγωγός, συγγραφέας και βέβαια θρύλος των αγώνων δρόμου, με άπειρες διακρίσεις στον περιβόητο αγώνα Isle of Man TT (τον οποίο μας έχει κάνει γνωστό με το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ “TT3D Closer to the Edge”).

Το συγκεκριμένο video δεν δείχνει το μονοθέσιο και το superbike σε αγώνα ντράγκστερ, και όσοι έχουν κάποια ιδέα από αγώνες θα ξέρουν ότι μια μοτοσικλέτα δεν μπορεί να τα βάλει με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο στις στροφές.

Έχει ενδιαφέρον όμως να δείτε πού η F1 κάνει τις διαφορές και πόσο μεγάλες είναι:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube