Subaru Motorsports: Proud of BOXER [video]

Subaru Motorsports: Proud of BOXER [video]

Τα αγωνιστικά επιτεύγματα της Subaru σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο.

Το βίντεο που ανέβασε η Subaru στο κανάλι της YouTube μας παρουσιάζει τα επιτεύγματα της ιαπωνικής φίρμας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η Subaru έχει λάβει μέρος σε διάφορους αγώνες και η ιστορία της είναι συνώνυμη με τα ράλι.

Η τετρακίνηση ήταν ιδανική για αγώνες ράλι, στους οποίους η Subaru Technica Intrenational (STi) συμμετείχε με διάφορα Leone, ατμοσφαιρικά και τούρμπο, από το 1980, παίρνοντας διακρίσεις στο ράλι Σαφάρι.

Το πρώτο της όμως αγωνιστικό στην κορυφαία κατηγορία του WRC ήταν το Legacy RS του 1990 που έδειξε αμέσως γρήγορο με τον Markku Alen και τον νεαρό Colin McRae στο τιμόνι.

Ο McRae πήρε την πρώτη νίκη της Subaru στο WRC, το 1993 στη Ν. Ζηλανδία, και αμέσως το Legacy έδωσε τη θέση του στο μικρότερο και πιο ευέλικτο Impreza. Με αυτό το μοντέλο, προετοιμασμένο από τη βρετανική Prodrive, η Subaru πήρε τρεις τίτλους Οδηγών στο WRC, με τον McRae (1995), τον Richard Burns (2001) και τον Peter Solberg (2003), καθώς και τρία στη σειρά πρωταθλήματα Κατασκευαστών, το 1995 – 1997.

Οι επιτυχίες αυτές έδωσαν ένα προφίλ υψηλών επιδόσεων στη Subaru, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα, παρότι αποσύρθηκε από το WRC το 2008. Το Impreza όμως συνεχίζει να κυριαρχεί στο πρωτάθλημα ράλι των ΗΠΑ, με τον David Higgins.

Τα τελευταία χρόνια, η Subaru τρέχει σε διάφορους αγώνες και πρωταθλήματα, από το NBR και το Super GT, μέχρι το GRC και το Grand-AM.

[Πηγή: Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube