Δύο σπάνιες Ferrari προς πώληση

Δύο σπάνιες Ferrari προς πώληση

Δύο σπάνια μονοθέσια Ferrari που οδήγησε ο Michael Schumacher βγαίνουν σε δημοπρασία. Μόνο που είναι… μοντελάκια, σε κλίμακα 1:43.

Από τα χρόνια της παντοκρατορίας του συνδυασμού Michael Schumacher – Ferrari, η σεζόν του 2004 ήταν η κορυφαία. Ο Schumi πήρε συνολικά 13 νίκες σε 18 GP. Δώδεκα από αυτές στους πρώτους 13 αγώνες.

Η Ferrari εξασφάλισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών στον 13ο γύρο, στην Ουγγαρία. Και ο Schumacher κλείδωσε τον τίτλο των οδηγών στον επόμενο αγώνα, στο Βέλγιο. Το ποσοστό νικών της Scuderia εκείνη τη χρονιά έφτασε στο επικό 83%.

Σαν φόρο τιμής στο απόλυτο δίδυμο της F1 εκείνη την εποχή, η πολύ εξειδικευμένη και ακριβή ιταλική εταιρεία μοντελισμού BBR λάνσαρε δύο μοντελάκια της Ferrari F2004 σε μια σειρά περιορισμένης παραγωγής. Σήμερα δύο από τα μοντελάκια αυτής της σειράς, φυσικά με όλα τα πιστοποιητικά γνησιότητας, βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οργανισμό CharityStars.

Το ένα είναι ένα αντίγραφο της F2004 που ο Schumacher οδήγησε στη νίκη στο ουγγρικό GP του 2004. Εκτός του ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο που σφράγισε το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα κατασκευαστών για την Ferrari, είναι το και το μονοθέσιο με το οποίο ο Schumi έκανε το τελευταίο του grand slam – pole position, νίκη, ταχύτερο γύρο.

Το δεύτερο είναι αντίγραφο του αυτοκινήτου που ο Γερμανός οδήγησε στο ιταλικό GP του 2004. Είναι το ίδιο μονοθέσιο, αλλά με τις πτέρυγες τέρμα ανοιχτές ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η αεροδυναμική αντίσταση, όπως απαιτούν οι μεγάλες ευθείες της Monza. Στον αγώνα εκείνο ο Schumacher είχε τερματίσει 2ος πίσω από τον teammate του Rubens Barrichello.

Το μοντελάκι της Ουγγαρίας είναι το #303 από τα 500 που φτιάχτηκαν, ενώ αυτό του ιταλικού Grand Prix είναι ακόμη πιο σπάνιο, το #135 από τα 200. Και οι δύο δημοπρασίες θα γίνουν στις 28 Δεκεμβρίου και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Να θυμίσουμε ότι η οικογένεια Schumacher έχει ξεκινήσει την πρωτοβουλία #keepfighting, μια ενέργεια εμπνευσμένη από τον ίδιο τον Michael που σκοπό έχει να στηρίξει ανθρώπους που δίνουν προσωπικές μάχες για θέματα υγείας και άλλες σοβαρές δυσκολίες. Πρόσφατα διαβάσαμε ότι πωλείται στη μαύρη αγορά φωτογραφία του Schumacher από το κρεβάτι του νοσοκομείου, αλλά νέα για την κατάσταση της υγείας του εφτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή δεν υπάρχουν. Πριν μερικούς μήνες ο δικηγόρος της οικογένειας αναγκάστηκε να αποκαλύψει κάποια πράγματα στο δικαστήριο, προκειμένου να αντικρούσει ανυπόστατο δημοσίευμα γερμανικού Μέσου. Ενώ πιο πρόσφατα μια ενθαρρυντική δήλωση του Ross Brawn μάλλον παρερμηνεύτηκε. Η Sabine Kehm, με αφορμή το λανσάρισμα της πρωτοβουλίας #keepfighting υπογράμμισε ότι η υγεία του Schumacher δεν είναι ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος αλλά εντελώς ιδωτική υπόθεση της οικογένειας. Υπενθυμίζοντας πόσο διακριτικός και προσεκτικός υπήρξε ο Schumi ακόμη και στο απόγειο της δόξας του με την ιδιωτική ζωή της οικογένειάς του.

Πηγή Autoguide

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube