H συλλογή του Michael Schumacher ανήκει σε όλους

H συλλογή του Michael Schumacher ανήκει σε όλους

Η συλλογή μονοθεσίων και άλλα αναμνηστικά της καριέρας του Michael Schumacher εκτίθενται στο μουσείο Motorworld.

 «Η οικογένειά του Michael θα επιθυμούσε από καρδιάς η συλλογή του να είναι προσβάσιμη σε όλους τους θαυμαστές του και στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού εντελώς δωρεάν», δήλωσε η Sabine Kehm, εκπρόσωπος του Michael και της οικογένειας για δεκαετίες.

Με αυτά τα λόγια ανακοίνωσε ότι η συλλογή αυτοκινήτων Formula 1 και άλλα αναμνηστικά της τεράστιας καριέρας του Michael Schumacher θα φιλοξενηθούν στο μουσείο Motorworld στην Κολονία. Είναι πολύ κοντά στην γενέτειρα του Schumi, στο Kerpen. Το Motorworld αυτοπροσδιορίζεται  ως «πυρήνας του πάθους της αυτοκίνησης» και «ένα σύμπαν βαθειάς οδηγικής κουλτούρας». Θα φιλοξενήσει την συλλογή του Schumacher, για πρώτη φορά στην πλήρη έκτασή της. Αφού ως τώρα μόνο μέρος αυτής έχει παρουσιαστεί στο κοινό.



«Θα βοηθήσει τους θαυμαστές του να θυμηθούν όλες αυτές τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του, τις σπουδαίες αναμνήσεις που μας έχει χαρίσει. Η εγγύτητα του μουσείου με την γενέτειρα του Michael, το πάθος των ανθρώπων που το διευθύνουν και η τελειομανία τους, ήταν στοιχεία καθοριστικά για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας», συμπληρώνει η Kehm.

Η συλλογή περιλαμβάνει καρτ και αυτοκίνητα από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, καθώς και μονοθέσια F1, τρόπαια, κράνη, φόρμες και άλλα πολύτιμα για την ιστορική τους σημασία αντικείμενα. Μεταξύ άλλων, θα εκτίθεται και η Benetton B194 με την οποία πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα. Το μονοθέσιο ανήκε στον Schumacher μέχρι το 2013.



«Σημαίνει πολλά για εμάς αυτός ο φόρος τιμής στην μεγάλη καριέρα και στα σπουδαία επιτεύγματα του Michael και είναι χαρά μας να έρθουμε κοντά με τους θαυμαστές του», δήλωσε ο Andreas Dunkel, ιδρυτής του Motorworld.  

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube