Πρωτοβουλία “Keep Fighting” από την οικογένεια Schumacher

Πρωτοβουλία “Keep Fighting” από την οικογένεια Schumacher

Ο Schumacher εμπνέει ακόμη και στην σημερινή του κατάσταση. Και αποτελεί πρότυπο για τον κόσμο που αντιμετωπίζει αγώνες, να συνεχίσει να μάχεται και να μην το βάζει κάτω.

Η ευχή “Keep Fighting” με την οποία εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν την προσπάθεια ανάρρωσης του Michael Schumacher εξελίσσεται σε κοινωνικό μήνυμα. Και σε μία πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που στόχο έχει να υποστηρίξει ανάλογες συμπεριφορές ατόμων που σε ανάλογα δύσκολες στιγμές δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να μάχονται.

Να θυμίσουμε ότι ο Michael Schumacher, πρωταθλητής εφτά φορές στην F1, με 91 νίκες στο ενεργητικό του, είχε ένα τραγικό ατύχημα κάνοντας σκι με την οικογένειά του στις Άλπεις στις 29 Δεκεμβρίου του 2013. Μετά από βαρύτατες κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις ήταν σε τεχνητό κώμα για μήνες, ενώ εδώ και δύο χρόνια η πραγματική κατάσταση της υγείας του είναι άγνωστη, αφού η οικογένεια επέλεξε να προστατεύσει την ιδιωτική της ζωή, και μάλιστα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Υπάρχουν μόνο διαρροές και αμφίσημες δηλώσεις από σημαντικούς φίλους του που τον επισκέπτονται, αλλά τίποτα στο οποίο να μπορεί να βασιστεί κανείς και να πεις πως έχει πραγματική εικόνα.

Στην ειδική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό, την οποία θα βρείτε εδώ, η κεντρική φωτογραφία είναι αυτή του πανηγυρισμού του Schumacher στο βάθρο του ιαπωνικού GP το 2000, όταν κατέκτησε τον τρίτο του τίτλο και πρώτο με την Ferrari. Το πρακτορείο Agence France-Presse έχει διαθέσει χιλιάδες φωτογραφίες από την καριέρα του Michael και κάθε επισκέπτης μπορεί να κάνει εγγραφή στην σελίδα και να επιλέξει τρεις εικόνες από σημαντικές στιγμές της καριέρας του Schumi. Στόχος είναι πάνω στην κεντρική φωτογραφία να σχηματιστεί το #KeepFighting μωσαϊκό, το οποίο θα μεταφέρει το σημαντικό μήνυμα συμπαράστασης στους απανταχού μαχητές για ζητήματα υγείας και όχι μόνο. Ο Schumi, με αυτό τον τρόπο και μέσα από την δική του περιπέτεια, μπορεί να εμπνεύσει ανθρώπους να κερδίσουν τις δικές τους μάχες.

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να μην τα παρατούν ποτέ», δήλωσε η Corinna Schumacher, σύζυγος του Michael. «Αυτό είναι το πρώτο βήμα για κάτι πολύ μεγάλο. Θυμηθείτε το. Στο μέλλον, εκατό χρόνια μετά, ο κόσμος θα μιλάει για αυτό», σχολιάζει σχετικά η Sabine Kehm, υπέυθυνση επικοινωνίας και εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube