Alfa Romeo Caimano Concept

Alfa Romeo Caimano Concept

Η Alfa ξεσκονίζει το Caimano concept και το επαναφέρει στο προσκήνιο.

Η Alfa Romeo φαίνεται έτοιμη θα παρουσιάσει το Caimano concept στην έκθεση κλασικών αυτοκινήτων της Βρέμης.

Το αυτοκίνητο είχε αρχικά παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Τορίνο το 1971. Ήταν μια δημιουργία της Italdesing, κατά παραγγελία της Alfa Romeo. Βασίζονταν στην Alfasud και ήταν εξ’ αρχής σαφές ότι δεν προορίζονταν για την παραγωγή. Έτσι η Italdesign ήταν ελεύθερη να δημιουργήσει χωρίς περιορισμούς. Την είχαν βαφτίσει «σφήνα σε τροχούς», καταλαβαίνουμε γιατί.

Το concept ήταν εξαιρετικά αεροδυναμικό, με αναδιπλούμενα φώτα και μια κρυστάλλινη καλύπτρα για την καμπίνα, στο στιλ των μαχητικών αεροσκαφών, που άνοιγε προς τα εμπρός. Την προστασία των επιβατών εξασφάλιζε ένα roll bar κρυμμένο κάτω από την μεσαία και την πίσω κολώνα. Που συγκλίνουν και τέμνονται. Διαθέτει επίσης ένα πίσω σπόιλερ το οποίο μπορούσε να ρυθμιστεί σε τέσσερις θέσεις από την καμπίνα.

Το εσωτερικό ήταν μάλλον πρόχειρα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο, αλλά υπήρχαν μπάκετ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα. Ξεχώριζε το… κυλινδρικό ταμπλο, με δύο μεγάλα αναλογικά κυκλικά όργανα.

Παρά την εξωτική φουτουριστική εμφάνιση, το concept κινούσε ένας ταπεινός 4κύλινδρος boxer 1.2 από την Alfasud, με απόδοση μόλις 67 ίππων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube