Alfa Romeo, διετής αργοπορία στο 5ετές πρόγραμμα

Alfa Romeo, διετής αργοπορία στο 5ετές πρόγραμμα

Η Alfa Romeo χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο business plan που καθυστερεί κατά δύο χρόνια το λανσάρισμα της πλειονότητας των μελλοντικών μοντέλων.

Το μέλλον της Alfa Romeo αρχίζει να δείχνει λιγότερο ρόδινο, καθώς η Fiat Chrysler Automobiles παρουσίασε ένα πιο επίκαιρο business plan που επιβάλλει στη μιλανέζικη φίρμα την επιβράδυνση του προγράμματος νέων μοντέλων.

Με τη αβεβαιότητα που υπάρχει στην κινεζική αγορά και από την «ανάγκη να εξασφαλιστεί η εγκατάσταση του παγκοσμίου δικτύου διανομής», η Alfa Romeo θα μειώσει τις επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα, όπως και στο κομμάτι έρευνας και εξέλιξης ύστερα από το 2018. Απότοκο αυτής της αλλαγής θα είναι η μετάθεση του λανσαρίσματος αρκετών μοντέλων.

Η Alfa Romeo ήταν αόριστη, αλλά το αρχικό 5ετές πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας περιελάμβανε οκτώ διαφορετικά μοντέλα μέχρι το τέλος του 2018. Το νέο πλάνο είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος απαράλλαχτο, όσον αφορά τα μοντέλα, αλλά η ολοκλήρωσή του μετατέθηκε για το μέσον του 2020, όπως ανεπισήμως γνωρίζαμε ήδη από διαρροή επίσημου εγγράφου.

Έτσι, ύστερα από το λανσάρισμα της Giulia, η Alfa Romeo προγραμματίζει ένα νέο crossover μεσαίου μεγέθους το 2016 ή το 2017. Μεταξύ του 2017 και του 2020, η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει έξι ακόμη μοντέλα, περιλαμβανομένου ενός χάτσμπακ και ενός μεγάλου σεντάν. Τα υπόλοιπα μοντέλα θα είναι δύο ακόμη crossover και δύο μυστηριώδη αυτοκίνητα «ειδικού προορισμού».

Στο σημείο αυτό βρίσκεται και η μικρή αλλαγή του νέου έναντι του παλιού 5ετούς προγράμματος, που περιελάμβανε δύο κόμπακτ και ένα μοντέλο «ειδικού προορισμού».

Τα νέα μοντέλα θα απευθύνονται σε καταναλωτές στην Ευρώπη και στη Β. Αμερική, καθώς η Alfa Romeo να σημειώσουμε ότι αντιμετωπίζει περιορισμούς εισαγωγής στην Κίνα.

[Πηγή Alfa Romeo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube