Scoop: Ανανεωμένη Alfa Romeo Giulietta

Scoop: Ανανεωμένη Alfa Romeo Giulietta

Σε αισθητικές επεμβάσεις στην Giulietta προχωρά η Alfa Romeo ενόψει της παράτασης στη ζωή του μοντέλου για δύο τουλάχιστον χρόνια.

Όταν η FCA ανακοίνωσε τα μελλοντικά σχέδια του Ομίλου για την Alfa Romeo, πίσω στο 2014, μέσα στις προθέσεις της ήταν να καταργήσει σταδιακά τις προσθιοκίνητες MiTo και Giulietta, ει δυνατόν μέσα στο 2015.

Αυτό θα γινόταν μέσα στο γενικότερο πλάνο μετάβασης της ιστορικής φίρμας στην κατασκευή πιο πολυτελών και σπορ μοντέλων με πίσω κίνηση, όπως η Giulia ή και η νέα Giulietta και με τετρακίνηση, όπως το αναμενόμενο πρώτο SUV που θα βγάλει η Alfa Romeo.

Ωστόσο η σημαντική καθυστέρηση του εμπορικού λανσαρίσματος της Giulia και η συνολική καθυστέρηση ολόκληρου του πλάνου παραγωγής νέων μοντέλων κατά τουλάχιστον 2 χρόνια, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για τη συνέχιση της παραγωγής τόσο της MiTo όσο και της Giulietta, με μικρές επιμέρους βελτιώσεις. Πρώτη θα ανανεωθεί η Giulietta. Από αυτήν προέρχονται και οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που βλέπετε.

Οι αισθητικές αλλαγές του μικρομεσαίου ιταλικού χάτσμπακ είναι κρυμμένες κάτω από βαρύ καμουφλάζ. Μπορεί ωστόσο να διακρίνει κανείς ότι η τριγωνική μάσκα και ο εμπρός προφυλακτήρας έχουν ανασχεδιαστεί, το πίσω diffuser είναι νέο, ενώ φαίνεται να έχουν αλλάξει και τα φωτιστικά σώματα. Ακόμα πιο εκτενείς θα είναι οι βελτιώσεις στο εσωτερικό. Αναμένεται για παράδειγμα να τοποθετηθεί νέα κεντρική οθόνη αφής με ανανεωμένο λογισμικό infotainment. Αντιθέτως δεν αναμένονται αλλαγές στη γκάμα κινητήρων που απαρτίζεται από τον 1.4 MultiAir, τον 1.6 MJTD-2 και βέβαια την κορυφαία έκδοση QV με τον κινητήρα 1.750 που αποδίδει 240 PS.

Σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες η επόμενη γενιά της Giulietta αναμένεται στο τέλος του 2017 και θα είναι πισωκίνητη, ενώ η ανανεωμένη MiTo θα παρουσιαστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube