Το Zeekr 007 είναι άλλη μια κινεζική απάντηση στην Tesla

Το Zeekr 007 είναι άλλη μια κινεζική απάντηση στην Tesla

Το πρώτο σεντάν της Zeekr στοχεύει την Tesla με τα ιδιαίτερα LED φώτα του και τα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας.

Zeekr 007

Το Zeekr 007 μάς αποκαλύπτεται λίγες μέρες πριν το προσεχές ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Guangzhou στην Κίνα. Το ηλεκτρικό σεντάν εισάγει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα, με εντυπωσιακά LED φωτιστικά σώματα μπροστά-πίσω, τα οποία το διαφοροποιούν από την υπόλοιπη γκάμα της εταιρείας που ανήκει στον όμιλο της Geely.

Την εμφάνιση του νέου μοντέλου επιμελήθηκε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Zeekr, Stefan Sielaff, γνωστός από το πέρασμά του σε Audi και Bentley. Αντί να υιοθετήσει τους χωριστούς προβολείς άλλων μοντέλων της Zeekr, το 007 διαθέτει και στα δύο άκρα φωτιστικά πλήρους πλάτους με κινούμενα γραφικά LED.

Οι Κινέζοι βάζουν τα δυνατά τους. Το Zeekr 007 είναι η καλύτερη απόδειξη

Του δίνουν πιο φουτουριστική εμφάνιση. Όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, τα πάνελ είναι μαύρα, αλλά όταν το 007 πάρει μπροστά, προβάλλουν μια ολόκληρη παράσταση φωτισμού.

Zeekr 007

Οι αναλογίες κι οι απαλές γραμμές είναι κοινός τόπος στα ηλεκτρικά σεντάν, για καλύτερη αεροδυναμική, άρα κι αυτονομία στο ταξίδι. Το Zeekr προσπαθεί να διαφοροποιηθεί με διχρωμία που κάνει τις κολόνες και τους καθρέπτες να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο αμάξωμα. 

Οι κολόνες θυμίζουν το πρωτότυπο Aston Martin DBX του 2015, ίσως και το Peugeot RCZ. Tο πορτ-μπαγκάζ με τα λεπτά πίσω φώτα φέρνει στο νου το Lucid Air και την Porsche Taycan.

Η Zeekr δεν δημοσίευσε φωτογραφίες του εσωτερικού, αλλά η οροφή είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένη από γυαλί, επιτρέποντάς μας να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στην πενταθέσια καμπίνα. Η γυάλινη οροφή ενσωματώνει τεχνολογία που επιτρέπει διαφορετικά επίπεδα διαπερατότητας και παρέχει εξαιρετική θερμομόνωση.

Zeekr 007

Το Zeekr 007 είναι επίσης εξοπλισμένο με μια τριάδα αισθητήρων LiDAR, τοποθετημένων στην οροφή και στα μπροστινά φτερά, υποστηρίζοντας εξελιγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης. 

Η Geely δεν ανακοίνωσε τα ακριβή χαρακτηριστικά του μοντέλου, αλλά κινεζικά μέσα αναφέρουν ότι θα έχει μήκος 4.865 mm, πλάτος 1.900 mm, ύψος 1.450 mm και μεταξόνιο 2.928 mm.

Άρα, οι διαστάσεις του το τοποθετούν πιο κοντά στο Tesla Model S παρά στο μικρότερο Model 3. Το νέο EV θα βασίζεται στην πλατφόρμα PMA2+ και θα εφοδιάζεται με μονό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 PS και 350 Nm, επιτρέποντας 0-100 km/h σε 6,5".

Zeekr 007

Ωστόσο, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η Zeekr θα κυκλοφορήσει περισσότερες εκδόσεις στο μέλλον, πιθανότατα με δύο ηλεκτρομοτέρ και τετρακίνηση. Με 800V ηλεκτρικό σύστημα, αναμένεται να φορτίζει ταχύτατα. 

Θα μάθουμε περισσότερα για το Zeekr 007 στο επίσημο ντεμπούτο του που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Νοεμβρίου. Το ηλεκτρικό σεντάν θα είναι το τέταρτο μοντέλο της Zeekr και θα πλαισιώνει το 001, το X και το πολυμορφικό 009 - αδερφό μοντέλο του Volvo EM90.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube