Ο Kimi Räikkönen θα απογειώσει το Zeekr 001 FR των 1.265 PS

Ο Kimi Räikkönen θα απογειώσει το Zeekr 001 FR των 1.265 PS

Ο πρώην πρωταθλητής της F1 είναι ο νέος Σύμβουλος Επιδόσεων της Zeekr.

Kimi Räikkönen

Δεν είναι ασυνήθιστο γνωστοί οδηγοί αγώνων να εμπλέκονται στην εξέλιξη νέων μοντέλων. Τώρα, η αυτοκινητοβιομηχανία Zeekr δίνει ενεργό ρόλο στον Kimi Räikkönen. Ο πρώην πρωταθλητής της F1 θα είναι πλέον Σύμβουλος Επιδόσεων των Κινέζων.

Σύμφωνα με δημοσίευση στον επίσημο λογαριασμό της Zeekr στο X, το πρώτο καθήκον του Räikkönen θα είναι να κάνει το Zeekr 001 FR «γρηγορότερο κι ισχυρότερο». 

Ο Kimi Räikkönen θα αναλάβει ενεργό ρόλο στην εξέλιξη του ηλεκτρικού των 1.265 PS που έχει βάλει στο μάτι το Tesla Model S Plaid.

Ο 44χρονος Φινλανδός θα ενισχύσει τους τεχνικούς της Zeekr στη βελτίωση του πλαισίου και του συστήματος μετάδοσης κίνησης του ηλεκτρικού μοντέλου, εκμεταλλευόμενος την τεράστια εμπειρία του σε διάφορους τομείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού όλα αυτά τα χρόνια.

Kimi Räikkönen

Το Zeekr 001 FR παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο ως ο εξ ανατολών αντίπαλος του Tesla Model S Plaid και του Lucid Air SapphireΗ ναυαρχίδα της γκάμας 001 φοράει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που παράγουν την εντυπωσιακή ισχύ των 1.265 PS και 1.280 Nm κι εξελιγμένες δυνατότητες torque vectoring. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Lucid Air Sapphire κατατροπώνει το Model S Plaid [video]

Όλη αυτή η ισχύς συνδυάζεται με ένα επιθετικό bodykit από ανθρακονήματα, ανάρτηση της KW και φρένα της AP Racing. Η Zeekr υπόσχεται επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,07", αλλά όπως κι η Tesla, χωρίς να υπολογίζεται το πρώτο πόδι (30,48 cm) ρολαρίσματος. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 km/h, τη στιγμή που το Tesla Model S Plaid ξεπερνά τα 320 km/h.

Kimi Räikkönen

H αγωνιστική καριέρα του Kimi Räikkönen στα μονοθέσια της F1 ξεκίνησε το 2001 και τελείωσε το 2021, με διετή παύση μεταξύ 2010-2011. Το μεγαλύτερο επίτευγμά του ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη Ferrari το 2007, αν κι έφτασε κοντά στην κατάκτηση περισσότερων τίτλων με δύο δεύτερες θέσεις και τρεις τρίτες θέσεις στη γενική κατάταξη των οδηγών. 

Ο Räikkönen έχει επίσης αγωνιστεί σε WRC και NASCAR αποδεικνύοντας την αγάπη του για τα μηχανοκίνητα αθλήματα και την ταχύτητα.

Η Zeekr αρχικά θα διαθέτει το 001 FR αποκλειστικά στην Κίνα αλλά μετά την εμπλοκή μιας διασημότητας του βεληνεκούς του Kimi Räikkönen, θεωρούμε δεδομένο ότι το πανίσχυρο ηλεκτρικό μοντέλο θα πωληθεί και σε άλλες μεγάλες αγορές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube