Xpeng: Νέα ηλεκτρική μπερλίνα κόντρα στην Tesla

Xpeng: Νέα ηλεκτρική μπερλίνα κόντρα στην Tesla

Η νέα start-up Xpeng ανακοίνωσε ένα νέο μοντέλο για το 2021 που θα ενταχθεί στην γκάμα της ανάμεσα στο P7 και στο G3. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του έτους.

Xpeng

Το τοπίο των ανταγωνιστών της Tesla έχει αναπτυχθεί ειδικά τους τελευταίους μήνες και κυρίως χάρη στις ηλεκτρικές μπερλίνες που δημιουργήθηκαν από αμερικανικές και κινεζικές start-up. Ύστερα από την παρουσίαση του Lucid Air, η Xpeng παρουσίασε το P7. Αυτοί οι δύο νέοι ανταγωνιστές των Tesla Model S και Model 3 αντίστοιχα, πλαισιώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από το Nio ET7, του οποίου οι μπαταρίες των 150 kWh, στα επόμενα χρόνια, υπόσχονται αυτονομία πάνω από 1.000 km.

Χωρίς να εντυπωσιάζεται από τους ανταγωνιστές που πληθαίνουν στο τοπίο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Xpeng ανακοινώνει λοιπόν μια δεύτερη μπερλίνα, το τρίτο μοντέλο της κατά σειρά, καθώς το SUV της με το όνομα G3 βρίσκεται ήδη στην παραγωγή για σχεδόν τρία χρόνια. Προσώρας δεν έχει ανακοινωθεί κανένα τεχνικό ή άλλο δεδομένο, αλλά η παρουσίασή της αναμένεται αργότερα μέσα στο έτος.

Xpeng

Το 2022 αναμένεται να είναι καθοριστικό για τη φίρμα, η οποία λανσάρισε πρόσφατα το Xpeng G3 στην αγορά της Ευρώπης μέσω της Νορβηγίας. Στόχος της είναι να εξάγει τα μοντέλα της από την Κίνα για να έρθει και να παίξει σε μια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που εξακολουθεί να κυριαρχείται από EV σε σημαντικά υψηλότερες τιμές. Μια διείσδυση που θα βασίζεται σε μια γκάμα αποτελούμενη από τρία μοντέλα.

Xpeng
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube