Nέο Xpeng G3: Το κινεζικό e-SUV ήρθε και στην Ευρώπη

Nέο Xpeng G3: Το κινεζικό e-SUV ήρθε και στην Ευρώπη

Με εμπορική καριέρα ήδη στη σινική αγορά, το νέο Xpeng G3 μόλις έφτασε στην Ευρώπη μέσω Νορβηγίας, αγορά που επί του παρόντος υποδέχεται τα πρώτα αυτοκίνητα.

Xpeng G3

Δίπλα στο P7, η Xpeng προσφέρει επίσης το G3, ένα κόμπακτ ηλεκτρικό SUV με εξαιρετικές φιλοδοξίες. Το G3 μπορεί να βρίσκεται στην παραγωγή δύο χρόνια στην Κίνα, μόλις τώρα όμως κάνει τα πρώτα βήματά του στην Ευρώπη. Και φτάνει μέσω Νορβηγίας, το Eldorado για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα.

Τα πρώτα 100 αυτοκίνητα στάλθηκαν στη σκανδιναβική αυτή χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου και μέχρι στιγμής έχουν ταξινομηθεί 24 μονάδες. Στη Νορβηγία, το Xpeng G3 κοστίζει 358.000 κορόνες ή €33.500 στην τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία.

Xpeng G3

Η σχέση τιμής/αυτονομίας για το G3 είναι άκρως ενδιαφέρουσα σε σχέση με τον υπάρχοντα ανταγωνισμό. Σε αυτήν την τιμή, το G3 διατίθεται με μια μπαταρία CATL ενεργειακής πυκνότητας 66 kWh που, κατά πώς λέει η Xpeng, επαρκεί για 451 km στον κύκλο WLTP.

Η μπαταρία τροφοδοτεί με ενέργεια ένα σύγχρονο ηλεκτρικό μοτέρ 145 kW (197 PS) και 300 Nm. Το κινεζικό SUV χρειάζεται λοιπόν 8,6” για το σπριντ των 0-100 km/h, ενώ η ανώτατη επιτρεπόμενη ταχύτητά του είναι 170 km/h.

Xpeng G3

Με μήκος 4,45 m, το G3 πλασάρεται στην κατηγορία των Volvo XC40 Recharge και Lexus UX300e, αλλά λοξοκοιτά και προς το Volkswagen ID.4 που είναι 13 πόντους μακρύτερο (4,58 m). Κι αν δεν είναι ευθέως ανταγωνιστικό του VW όσον αφορά το μήκος ή την αυτονομία, το Xpeng G3 προτάσσει ως πλεονέκτημά του την τιμή.

Xpeng G3

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube