Νέο Lucid Air: Με βασική τιμή που προκαλεί την Tesla

Νέο Lucid Air: Με βασική τιμή που προκαλεί την Tesla

Με τιμή εκκίνησης τις $77.400 και τυποποιημένη αυτονομία 653 km, η Lucid τοποθετεί την ηλεκτρική μπερλίνα της απέναντι στο Tesla Model S.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Lucid Motors έδωσε το πρώτο λάκτισμα λανσάροντας το πρώτο μοντέλο της. Η ηλεκτρική μπερλίνα Air, ένα μοντέλο της υψηλής κατηγορίας, έκανε το ντεμπούτο του με φροντισμένη καμπίνα, δυνατές επιδόσεις και, κυρίως, αυτονομία-ρεκόρ. Εκείνο που έλειπε τότε ήταν η τιμή εκκίνησης που τη μάθαμε σήμερα. 

Το Lucid Air έχει λοιπόν τιμή εκκίνησης τις $77.400 στις ΗΠΑ που μεταφράζονται σε 64.800 και κάτι ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία. Το ζητούμενο είναι το Air να πουλιέται έναντι $69.900 (με υπολογισμένο το μπόνους των $7.500), αλλά και να είναι άμεσος ανταγωνιστής του Tesla Model S.

Lucid Air

Συμπτωματικά ή όχι πάντως, η εταιρεία του Elon Musk μείωσε την τιμή του Model S αυτή την εβδομάδα. Πρόβλεψη; Πρώτα μειώθηκε στις $71.900 και στη συνέχεια η τιμή του έπεσε ακόμα πιο κάτω ύστερα από τις ανακοινώσεις της Lucid.

Στο Twitter, ο Elon Musk ανακοίνωσε τιμή εκκίνησης $69.420 για την έκδοση Long Range Plus με αυτονομία 647 km. Ξεπερνώντας ελαφρώς τον Καλιφορνέζο ανταγωνιστή της, το Lucid Air έχει αυτονομία 653 km και ισχύ 480 άλογα. Η διαφορά θα παιχτεί πάντως στην απτή ποιότητα, στον πιο πλούσιο διαμορφωτή και στην εσωτερική ατμόσφαιρα του Air με τις τέσσερις οθόνες.

Lucid Air

Βέβαια, το Tesla Model S είναι ήδη διαθέσιμο (χρόνος παράδοσης 2-3 μήνες) τη στιγμή που το Lucid Air το περιμένουμε το… 2022! Για να διασκεδαστεί η προσμονή, η προ-παραγγελία-κράτηση του αυτοκινήτου στοιχίζει μόλις 300 δολάρια και η Lucid προσφέρει τρία χρόνια δωρεάν φόρτισης στο αμερικανικό δίκτυο Electrify America.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube