Οι τιμές του νέου Volvo EX90 στην Ελλάδα

Οι τιμές του νέου Volvo EX90 στην Ελλάδα

Το νέο Volvo EX90, η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα και το ασφαλέστερο μοντέλο στην ιστορία της Volvo, έφτασε στην Ελλάδα και η αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τις εκδόσεις και τις τιμές που θα είναι διαθέσιμο.

Volvo EX90

Το μήκους 5.037 mm Volvo EX90 είναι η νέα αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα της Volvo. To νέο SUV που περιγράφει η μάρκα ως το ασφαλέστερο μοντέλο που κατασκεύασε ποτέ, βασίζεται στην πλατφόρμα SPA2 της Geely και μπορεί να μεταφέρει στην καμπίνα του έως επτά επιβάτες. 

Στον τομέα της εμφάνισης το νέο EX90 σμίγει τη λειτουργικότητα με το σκανδιναβικό ντιζάιν. Τα LED φώτα εμπρός έχουν σχήμα «Τ», πίσω έχουν σχεδίαση «C» με το αμάξωμα και τους τροχούς να είναι σμιλεμένοι έτσι ώστε να προσφέρουν τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση. 

Volvo EX90

Περνώντας στο εσωτερικό, η καμπίνα μεταξύ άλλων περιέχει 48 kg βιώσιμων υλικών. Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη του infotainment μεγέθους 14,5" που λειτουργεί με λογισμικό Android Automotive OS. Το σύστημα infotainment είναι σχεδιασμένο να απεικονίζει τις απαραίτητες πληροφορίες ανάλογα τη φάση που βρίσκεται το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Παράλληλα, ο οδηγός αντικρίζει μπροστά του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων στον οποίο απεικονίζονται βασικές πληροφορίες όπως η ταχύτητα, η αυτονομία και οι οδηγίες του συστήματος πλοήγησης.

Η Volvo ισχυρίζεται ότι το νέο 7θέσιο ηλεκτρικό είναι πρωτοπόρος στον τομέα της ασφάλειας και είναι το πιο ασφαλές μοντέλο στην ιστορία της. Ο κατασκευαστής θωρακίζει το ΕΧ90 εξωτερικά με 16 αισθητήρες υπερήχων, οκτώ κάμερες και πέντε ραντάρ, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένα LIDAR τοποθετημένο στο εμπρός μέρος της οροφής που μπορεί να ανιχνεύσει πεζούς σε απόσταση 250 m και παρέχει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. 

Volvo EX90

Το ηλεκτρικό SUV κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ που συνεργάζονται με μπαταρία χωρητικότητας 107 kWh προσφέροντας αυτονομία έως 600 km. Με τη μέγιστη ισχύ φόρτισης των 250 kW, η τελευταία, μπορεί να φορτιστεί από το 10% στο 80% σε 30'.

Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η έκδοση με συνδυαστική ισχύ 414 PS και 770 Nm ροπής, με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 5,9". Για εκείνους που αναζητούν το κάτι παραπάνω, υπάρχει η ισχυρότερη έκδοση Performance απόδοσης 517 PS και 910 Nm ροπής που στέλνει το SUV βάρους 2.818 kg από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,9".

Volvo EX90

Στην χώρα μας το νέο Volvo EX90 διατίθεται στο επίπεδο εξοπλισμού Ultra που περιλαμβάνει όλα τα καλούδια άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού όπως ηχοσύστημα της Bose, προβολείς LED, επιτήρηση περιβάλλοντος με LIDAR, κάμερα 360°, adaptive cruise control, head-up display, κλιματισμό τεσσάρων ζωνών και πανοραμική οροφή.

Η τιμή εκκίνησης του νέου Volvo EX90 είναι τα €115.258 για την έκδοση Τwin Motor με τους 414 PS, ενώ η κορυφαία έκδοση Τwin Motor Performance με 517 PS ξεκινά από τις €120.590.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE