Volkswagen ID.5: Το ηλεκτρικό κουπέ SUV μπήκε σε προ-παραγωγή

Volkswagen ID.5: Το ηλεκτρικό κουπέ SUV μπήκε σε προ-παραγωγή

Η κουπέ εκδοχή του ηλεκτρικού SUV της VW, του ID.4, το ID.5, ξεκίνησε την προπαρασκευή της παραγωγής στο εργοστάσιο του Sachsen, με ορίζοντα λανσαρίσματος το β’ 6μηνο του ’21.

Volkswagen I.D. Crozz Concept

Ύστερα από την αργοπορία στο λανσάρισμα του ID.3, η Volkswagen κλιμακώνει την ηλεκτρική της επίθεση. Έτσι ύστερα από το VW ID.4, το νέο e-SUV της, ένα τρίτο μοντέλο θα ενταχθεί στην γκάμα πολύ σύντομα.

To Wolfsburg το επισημοποίησε στο Twitter, ανακοινώνοντας ότι το Volkswagen ID.5 βρίσκεται ήδη σε φάση προ-προπαραγωγή. Με άλλα λόγια, το εργοστάσιο στο Zwickau (Γερμανία) προετοιμάζει τις γραμμές συναρμολόγησης, πριν από τη μαζική παραγωγή. Αυτή η διαδικασία δεν θα διαρκέσει πολύ, καθώς το ID.5 είναι απλώς η κουπέ παραλλαγή του ID.4. Το πίσω μέρος της οροφής λοιπόν θα έχει μεγαλύτερη κλίση, κατά πώς συνέβη στο Audi Q4 e-tron Sportback, πατώντας με αυτόν τον τρόπο στο πρωτότυπο I.D. Crozz II του 2017.

Το λανσάρισμα θα γίνει επίσης άμεσα, καθώς αναμένεται να λανσαριστεί «στο δεύτερο μισό του 2021». Το εξάδελφο μοντέλο της Škoda, το Enyaq iV, το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια τεχνική διαμόρφωση με το μοντέλο της Volkswagen, θα ακολουθήσει επίσης με μια παρόμοια παραλλαγή εφέτος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen ID.3 58 kWh

Με ξεχωριστή εμφάνιση που μοιάζει με κουπέ, το ID.5 θα πρέπει να περιλάβει τις περισσότερες εκδόσεις του ID.4, αν όχι όλες. Έτσι, με μπαταρία 52 ή 77 kWh, οι δύο εκδόσεις αναμένεται να έχουν πολύ κοντινή αυτονομία με τα αντίστοιχά τους ID.4 που θα κυμαίνεται μεταξύ 340 και 520 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι τιμές του Volkswagen ID.4 στην Ελλάδα [video]

Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτού του είδους η πιο «μοντέρνα» σιλουέτα, μαρκετινίστικα ανεβαίνει σε τιμή, περιμένουμε το ID.5 να είναι ακριβότερο από το αντίστοιχο ID.4. Με δεδομένο λοιπόν ότι το ID.4 1st κοστίζει στην Ελλάδα €37.742 προ φόρων και 46.800 με το κλειδί στο χέρι, η τιμή για το ID.5 με την 74άρα μπαταρία υπολογίζουμε ότι θα κινείται για τη βασική έκδοση λανσαρίσματος γύρω από τα 50 χιλιάρικα. Αναμένουμε βέβαια την τιμή του ID.4 με την μπαταρία των 52 kWh για να κάνουμε ένα πρόχειρο υπολογισμό για το πού θα κινηθεί το αντίστοιχο ID.5.

Volkswagen I.D. Crozz Concept

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube