V10 κεντρομήχανο VW Golf MkIII είναι ένα μικρό R8 [video]

V10 κεντρομήχανο VW Golf MkIII είναι ένα μικρό R8 [video]

Μη σας ξεγελάει η εμφάνιση, είναι περισσότερο Audi R8 παρά VW Golf.

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος JP Performance παρουσίασε στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Έσσεν ένα VW Golf Mk III με κινητήρα V10. Τα πρώτα σχέδια που κυκλοφόρησαν στην αρχή της χρονιάς έκαναν λόγο για ένα μοντέλο που θα είχε χωμάτινο ραλιτζίδικο προσανατολισμό. Όχι πια.

Μπορεί στο σουλούπι να βλέπουμε ένα εργοστασιακό Golf τρίτης γενιάς, αλλά τίποτα άλλο δεν είναι κοινό με το μοντέλο παραγωγής εκτός από το περίβλημα. Το αρχικό πλαίσιο έχει δώσει τη θέση του σε ένα custom χωροδικτύωμα.

Βλέπεις ένα VW Golf τρίτης γενιάς σε παρδαλό χρώμα. Πού να φανταστείς τι μοτέρ φοράει... και μάλιστα στο κέντρο!

Δεδομένης της επιλογής μηχανικών μερών, αυτή ήταν η πιο κατάλληλη λύση. Πρόκειται για τον V10 των 5,2 λτ από το Audi R8, τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος. Σε εργοστασιακή κατάσταση αποδίδει 610 PS στις 8.250 rpm και 560 Nm.

VW Golf

Εκτός από τον κινητήρα, εκπλάπη και το κιβώτιο ταχυτήτων, οι άξονες μετάδοσης και το σύστημα διεύθυνσης του γερμανικού σούπερκαρ. Μια πανέμορφη εξάτμιση και μια αριστουργηματική πολλαπλή εισαγωγής - έργο τέχνης προσθέτουν στο οπτικό δράμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Ingolstadt αποχαιρετά το Audi R8 με τη βιντεάρα που του αξίζει [video]

Σύμφωνα με τον Jean Pierre της JP Performance, το αυτοκίνητο είναι εμπνευσμένο από ένα άλλο τρελό Golf, το GTI W12-650, το οποίο χρησιμοποιεί τον διτούρμπινο W12 κινητήρα 6,0 lt της Bentley Continental GT.

VW Golf

Τίποτα από αυτά δεν γίνεται αντιληπτό κοιτώντας από μπροστά την τρελή δημιουργία της JP Performance. Προφανώς εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την μπροστινή όψη, τις πόρτες κι άλλα εξωτερικά πάνελ του αυθεντικού Golf, αλλά με πρησμένα μετατρόχια και τεράστια ελαστικά που το κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο επιθετικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tετρακίνητο VW Golf με 500 ίππους. Και όμως ήταν στα σχέδια!

Σε ένα τόσο κραυγαλέο μοντέλο, η JP Performance επέλεξε έναν κατάλληλα πομπώδη χρωματικό συνδυασμό. Το αμάξωμα κι οι ζάντες της Rotiform έχουν βαφτεί στο πράσινο της μέντας, ενώ μια φανταχτερή ροζ απόχρωση κοσμεί τις μπάρες του χωροδικτυώματος, που ενέχει και ρόλο roll-cage.

VW Golf

Ενώ η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί, δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη βίντεο που να δείχνει το αυτοκίνητο εν κινήσει. Στο Έσσεν ήταν δυστυχώς ένα ακόμα στατικό έκθεμα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube