Tετρακίνητο VW Golf με 500 ίππους. Και όμως ήταν στα σχέδια!

Tετρακίνητο VW Golf με 500 ίππους. Και όμως ήταν στα σχέδια!

Η VW είχε φτιάξει ένα τετρακίνητο VW Golf με 500 άλογα την εποχή που ενδιαφερόταν να μπει στη Formula 1. Δεν μπήκε όμως ποτέ στην παραγωγή.

Μια συνέντευξη του Marcos Marques, Project Manager eFuels της Porsche, έγινε η αιτία να αποκαλυφθεί πως στο Βόλφσμπουργκ είχαν φτιάξει ένα VW Golf πέμπτης γενιάς, με σύστημα τετρακίνησης και κινητήρα V10. 

Αυτό έγινε την εποχή που το VW Group υποτίθεται ότι ενδιαφερόταν να επανέλθει στη Formula 1. Ο κινητήρας είχε περίπου 500 PS και ανέβαζε στροφές μέχρι τις 8.200 rpm. 

Μάλιστα ο ίδιος ο Marcos Marques είπε πως εντόπισε ένα πρωτότυπο να κάνει δοκιμές σε μια μυστική εγκατάσταση στο Βόλφσμπουργκ: «Το είδα και το άκουσα να τρέχει μερικές φορές, και ήταν ένα πολύ τρελό αυτοκίνητο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ VW Golf R “20 Years”: Το γρηγορότερο R στο Nürburgring [video]

Οι φανατικοί φίλοι της μάρκας γνωρίζουν ότι τα VR6, V10 και W12 δεν αντιπροσώπευαν το τέλος των Golf με ξεχωριστούς κινητήρες. Τον Απρίλιο του 2014, επί των ημερών του Mk7, η VW αποκάλυψε το πρωτότυπο R400 με κινητήρα 2.0 TSI και 400 PS. Στον απόηχο του  Dieselgate, το έργο εγκαταλείφθηκε. Υπήρχε ακόμη και ένα πρωτότυπο που είχε θεαθεί να κάνει δοκιμές στο Nürburgring με τον εν σειρά 5κύλινδρο κινητήρα της Audi για μια έκδοση που θα άκουγε στο όνομα Golf R420, αλλά ούτε αυτό μπήκε ποτέ στην παραγωγή.

Οι φήμες λένε πως η VW ήθελε να δανειστεί τον υπερτροφοδοτούμενο 2,5 λίτρων για ένα ενισχυμένο Golf R Mk8, αλλά η Audi αρνήθηκε ισχυριζόμενη πως μια τέτοια έκδοση θα «κανιβάλιζε» τις πωλήσεις του RS3.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube