Το Ingolstadt αποχαιρετά το Audi R8 με τη βιντεάρα που του αξίζει [video]

Το Ingolstadt αποχαιρετά το Audi R8 με τη βιντεάρα που του αξίζει [video]

Το Audi R8 καταργείται για να δώσει τη θέση του σε ένα ηλεκτρικό μέλλον. Η Audi δεν θα μπορούσε να του παρέχει πιο ένδοξο κατευόδιο.

Audi R8

Το Audi R8 μας αποχαιρετά με ένα τελευταίο βίντεο για τους λάτρεις του, εμπνευσμένο από τους λάτρεις του. 

Πριν από μερικούς μήνες, η εταιρεία ζήτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το κοινό να βοηθήσει στη δημιουργία του τελευταίου βίντεο για το εμβληματικό μοντέλο, με τον τίτλο «The Last Lap».

Έπρεπε να επιλεγούν τα πάντα, από το σκηνικό, τη δράση, την ώρα της ημέρας, ακόμη και την ηχητική υπόκρουση. Η γερμανική φίρμα πραγματοποίησε την υπόσχεσή της με ένα βίντεο που δίνει στο κεντρομήχανο σούπερκαρ τον αποχαιρετισμό που του αξίζει.

Ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Audi R8 θα είναι σαφώς ταχύτερος. Αμφιβάλλουμε όμως αν θα βγάζει τόσο έντονο συναίσθημα

Συνδυάζονται διαφορετικά σκηνικά, πιθανότατα για να ικανοποιηθούν θαυμαστές με διαφορετικές ιδέες. Από τη ρομαντική θέα προς την πόλη, μέχρι την πίστα και την έρημο σε διάφορες ώρες της ημέρας, το R8 αποδεικνύεται παντού ταιριαστό, όμορφο κι εύηχο. Και γρήγορο, πολύ γρήγορο.

Audi R8

Όλα ξεκινούν με το μοντέλο πρώτης γενιάς με το μικρό μοτέρ. Το Audi R8 του 2008 με τον V8 των 4,2 lt και το 6άρι χειροκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται ο ηλεκτρικός διάδοχος του Audi R8

Εκκινεί δυνατά με την όπισθεν για να κάνει μια εντυπωσιακή περιστροφή και να απογειωθεί προς τους δρόμους της πόλης. Ακολουθεί το R8 GT του 2012, που γυρίζει την πίστα Willow Springs Raceway. 

Audi R8

Φοράει μεγαλύτερο κινητήρα V10 5,2 lt με 560 PS και μειωμένο βάρος. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το αυτοματοποιημένο χειροκίνητο R-Tronic και λατρεύει να κινείται με το πλάι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ενας γύρος με Audi R8 V10 Spyder στο Nurburgring

Μεταφερόμαστε στο Λος Άντζελες, όπου ο οδηγός με την ολόσωμη αγωνιστική φόρμα και το κράνος έχει στήσει το καβαλέτο του και ζωγραφίζει το Audi R8 Performance Quattro του 2023 την ώρα του δειλινού. 

Audi R8

Με τον V10 των 5,2 lt των 610 PS και το 7τάχυτο κιβώτιο S-Tronic στη διάθεσή του, τον βλέπουμε να οδηγεί ζωηρά το αυτοκίνητο στους δρόμους της πόλης καθώς η μέρα δίνει τη θέση της στη νύχτα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται ο ηλεκτρικός διάδοχος του Audi R8

Τελευταίο παρελαύνει ένα Audi R8 GT RWD του 2023. Εν τέλει, και τα τέσσερα μοντέλα συγκεντρώνονται σε μια παλιά αποθήκη με τη φράση «Το Audi R8. Ένας θρύλος ζει για πάντα».

Audi R8

Είναι παράξενο να βλέπουμε να καταργείται ένα τόσο εμβληματικό μοντέλο. Ελπίζουμε ότι η Audi θα καταφέρει να εμφυσήσει έστω και λίγη από τη μαγεία του στα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube