Η γιορτή των GTI της VW στην Αυστρία «κόπηκε» λόγω... περιβάλλοντος

Η γιορτή των GTI της VW στην Αυστρία «κόπηκε» λόγω... περιβάλλοντος

Ο δήμος Maria Wörth θέλει να προστατεύσει το οικοσύστημα στη λίμνη Wörthersee και δεν έδωσε άδεια για την ετήσια εκδήλωση των φίλων της Volkswagen.

Volkswagen Wörthersee

Η ετήσια συνάντηση των φίλων της Volkswagen στη λίμνη Wörthersee στην Αυστρία καταργήθηκε, καθώς ο δήμος Maria Wörth θέλει να προστατεύσει το κλίμα και το τοπικό οικοσύστημα.

H συνάντηση πραγματοποιείτο κάθε χρόνο από το 1982 και ήταν η Μέκκα για τους φανατικούς του VW GTI. Η εκδήλωση είχε μόλις 100 συμμετέχοντες όταν πρωτοέγινε, αλλά έφτασε να προσελκύει πάνω 200.000 επισκέπτες στα χρόνια αιχμής της.

Τις χρονιές που προηγήθηκαν δεν έγινε λόγω κορονοϊού και όλοι περίμεναν με λαχτάρα τη φετινή χρονιά. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε για περιβαλλοντικούς λόγους. 

Η συνάντηση χρηματοδοτήθηκε επίσημα από τη Volkswagen από το 2006 και μετά. Η γερμανική εταιρεία έχει παρουσιάσει εκεί στο παρελθόν νέα μοντέλα και πρωτότυπα όπως το Volkswagen T-Roc R, το Golf GTI και το πρωτότυπο αγωνιστικό μοντέλο ID R που έσπασε ρεκόρ στην εκδήλωση.

Volkswagen Wörthersee

Εδώ και καιρό κυκλοφορούσε η φήμη πως ότι η Volkswagen θα παρουσίαζε το πολυαναμενόμενο ID 2 GTI στη φετινή εκδήλωση. Η Volkswagen θα χορηγούσε επίσης αυτοκίνητα GTI κατασκευασμένα από φοιτητές, συμπεριλαμβανομένου ενός Mk6 Golf GTI με κινητήρα Bentley W12.

«Η τεράστια αύξηση των συμμετεχόντων όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει τα όρια της πιθανής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας της κοινότητάς μας και ολόκληρης της περιοχής Wörthersee», δήλωσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

«Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η ευθύνη των πολιτικών υπευθύνων λήψης αποφάσεων για τη διατήρηση των οικοσυστημάτων και η ανάγκη ευθυγράμμισης των δράσεων σε όλα τα επίπεδα σύμφωνα με τις αρχές της βιωσιμότητας καθιστούν απαραίτητη την τοποθέτηση του μελλοντικού σχεδιασμού σε νέες εγκαταστάσεις».

Παρά την ακύρωση της συνάντησης λόγω covid το 2022, περίπου 5.000 οχήματα βρέθηκαν στην περιοχή για μια ανεπίσημη μάζωξη, η οποία οδήγησε στην έκδοση 3.700 κλήσεων από την Αυστριακή αστυνομία και την κατάσχεση περισσότερων από 500 πινακίδων κυκλοφορίας, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Spiegel.

Volkswagen Wörthersee

Δεν είναι σαφές εάν η εκδήλωση έχει οριστικά ακυρωθεί, αλλά ο δήμος της Maria Wörth είπε ότι η περιοχή δεν θα φιλοξενήσει σημαντικές εκδηλώσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία τα επόμενα χρόνια, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα επίπεδα βιωσιμότητας στην περιοχή.

«Θα χαρούμε να συνεχίσουμε να εξετάζουμε προτάσεις και ιδέες για εκδηλώσεις στην κοινότητά μας στο μέλλον, αλλά θα σταθμίσουμε τον βαθμό στον οποίο ταιριάζουν με τις ιδέες μας για κοινωνική και οικολογική συμβατότητα και πληρούν υψηλά πρότυπα βιωσιμότητας», δήλωσε ο Markus Perdacher, δήμαρχος ή Maria Wörth.

«Έχοντας αυτό κατά νου, βρισκόμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε διάλογο με τον κλάδο της κινητικότητας, ο οποίος, όπως και εμείς ως κοινότητα, πρέπει να λάβει υπόψη τη μακροπρόθεσμη αλλαγή προς την κατεύθυνση της οικολογίας και της βιωσιμότητας».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube