Lancia Delta Futurista: H Deltona του 21ου αιώνα [video]

Lancia Delta Futurista: H Deltona του 21ου αιώνα [video]

Ένα restomod του θρυλικού μοντέλου, με σεβασμό στην παράδοση αλλά και με αστρονομική τιμή.

Αφού η Manifattura Automobili Torino ανέστησε τη Lancia Stratos πριν λίγους μήνες, ένας άλλος παλιός θρύλος ξαναέρχεται στη ζωή ανανεωμένος.
 
Η Automobili Amos μας παρουσιάζει εδώ τη Lancia Delta Futurista, που ξεκίνησε ως μια Delta Integrale του 1989 για να υποστεί μια σειρά από βελτιώσεις που περιλαμβάνουν και πολύ ανθρακόνημα.

Πρόκειται για το αγαπημένο πρότζεκτ του Eugenio Amos, που δίνει ψυχή στο όραμά του να διαθέσει ένα «γνήσιο, αναλογικό, ωμό και ουσιαστικό» αυτοκίνητο στο σημερινό κόσμο των κομπιουτεράδικων μοντέλων. Θεωρεί την Delta Futurista ως το «ρομαντικό όραμά» του, αφού είχε ερωτευτεί βαθιά την αυθεντική Integrale από τότε που ήταν μόλις 7 ετών. Η Delta που βλέπετε εδώ έχει μείνει πιστή στην παράδοση όσον αφορά στην εμφάνιση, αλλά σχεδόν όλα τα άλλα έχουν εκσυγχρονιστεί.

Ξεκινώντας από μπροστά, ο προφυλακτήρας, το καπό και ολόκληρη η μάσκα είναι φτιαγμένα από ανθρακόνημα για μείωση του βάρους. Η πίσω πόρτα, το σπόιλερ και ο πίσω προφυλακτήρας είναι κι αυτά από το ίδιο ελαφρύ υλικό. Ακόμη και το κάλυμμα του μοτέρ είναι carbon και η Automobili Amos λέει ότι το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 1.250 kg.

O 2λιτρος κινητήρας έχει αναβαθμιστεί για να αποδίδει 330 ίππους και στέλνει τη ροπή τους και στους 4 τροχούς μέσω μιας ενισχυμένης έκδοσης της γνήσιας τετρακίνησης, με ανακατασκευασμένο διαφορικό και κεντρικό άξονα. 

Το εσωτερικό είναι πανέμορφο, με καθίσματα μπάκετ της Recaro, αλουμινένια πεντάλ και ειδικά φτιαγμένα πάνελ στις πόρτες. Το τιμόνι έχει υποστεί μετατροπή για να ενσωματώνει διακόπτες, υπάρχει ανθρακόνημα στο κεντρικό τούνελ της μετάδοσης και νέες επενδύσεις στα γνήσια πίσω καθίσματα.

Όλα αυτά ακούγονται θαυμάσια, αλλά υπάρχει κι ένα μικρό πρόβλημα: η Delta Futurista κοστίζει 300.000 ευρώ.

Πολλά λεφτά… Αλλά ακόμα κι αν τα έχετε, πρέπει να βιαστείτε αφού η Automobili Amos θα κάνει μόλις 20 τέτοιες μετατροπές – κι ένα από τα αυτοκίνητα έχει ήδη παραγγελθεί από τον Rob Dickinson, ιδρυτή της Singer Vehicle Design, που φτιάχνει τις υπέροχες restomod Porsche 911…

[Πηγή: Automobili Amos]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube