FIAT 500 με μοτέρ από Alfa Romeo 4C [video]

FIAT 500 με μοτέρ από Alfa Romeo 4C [video]

Αυτό το «σούπερκαρ» 500 φοράει μοτέρ από Alfa Romeo 4C, τοποθετημένο πίσω, που αποδίδει 350 άλογα.

Το FIAT 500 στην εμπορική διάστασή του αποτελεί ένα συνδυασμό στιλ και ρετρό look που έχει αποδειχτεί λίρα 100 για την ιταλική εταιρεία.

Βέβαια, η εκδοχή του υπό τη φίρμα Abarth τόσο με το 595 Competizione όσο και με το 695 Biposto έχει δώσει για τα καλά στο 500 σπορ ή αγωνιστική διάσταση. Αλλά και σε επίπεδο βελτίωσης, το έχουμε δει από την Pogea Racing να ανεβαίνει μέχρι και τους 404 PS.  

Σε αυτή την περίπτωση που σας παρουσιάζουμε, το Giannini 350 GP Anniversario, αποκαλύπτει μια τέτοια από την τελευταία διάσταση που προαναφέραμε, στέλνοντας ένα σατανικό μήνυμα μουσικότητας, τοξικών καυσαερίων και κανονιοβολισμών. Ένα αυτοκίνητο που φτιάχτηκε για να γιορταστούν τα 100 χρόνια του ιστορικού οίκου βελτιώσεων Giannini, που έχουν περάσει FIAT και FIAT από τα χέρια του και μάλιστα με τις ευλογίες της Mamma.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα Abarth 500 με 404 άλογα! [video] 

Κανένας δεν έχει την όρεξη να προσπαθήσει να στριμώξει στο πίσω μέρος ενός μίνι ένα μεγάλο μοτέρ. Ο χώρος για να δημιουργήσεις το μηχανοστάσιο δεν ενδείκνυται, ειδικά σε μήκος, και η ισορροπία του αυτοκινήτου μπορεί να το «τελειώσει» πριν καλά καλά το φτιάξεις, αν είσαι απρόσεχτος.

Αλλά πώς στα κομμάτια να βγάλεις αξιόπιστα 350 άλογα από τον 1.400άρη T-Jet. Απλό! Αλλάζεις μοτέρ. Έτσι το swaped FIAT 500 που βλέπετε άλλαξε μοτέρ με ένα όχι ό,τι να ’ναι. Η επιλογή μάλιστα έγινε από τα ράφια της FCA, καθώς επιλέχτηκε αυτό από την κεντρομήχανη Alfa Romeo. Η 4C, της οποίας το μοτέρ στη στοκ εκδοχή του βγάζει 240 άλογα, για την περίπτωσή μας βελτιώθηκε για να ανέβει στα 350, με χειροκίνητο σασμάν που στέλνει τη δύναμη –πού αλλού;- πίσω. Οπότε πρέπει μάλλον να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Abarth 695 biposto στην πίστα του Varano [video]

Το τετράπαχο Giannini 350 GP φοράει τεράστιες προεκτάσεις και στα τέσσερα φτερά, φτιαγμένες μάλιστα από ανθρακόνημα και με εξαιρετικά λεπτομερείς σχάρες αερισμού. Απ’ όποια γωνία και αν δεις το αυτοκίνητο, σε πείθει ότι πρόκειται για κάτι πολύ ειδικό. Στο πίσω μέρος, ξεχωρίζει η τεράστια πτέρυγα οροφής, μήνυμα πως το αυτοκίνητο δεν απευθύνεται σε «παιδάκια». Και επειδή, ο 4κύλινδρος 1750 έχει στριμωχτεί στο πορτμπαγκάζ, η πόρτα έχει ανασηκωθεί αναλόγως για να δημιουργήσει τον απαραίτητο χώρο. Τις μπούκες της εξάτμισης και την πλειάδα των εξωτικών υλικών μπορείτε να τις δείτε που «κρέμονται» κάτω από τον προφυλακτήρα. Όσο για τα φρένα, αυτά είναι διάτρητα και αεριζόμενα δισκόφρενα Brembo, με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός, ενώ τα coilovers της Öhlins προσθέτουν στην άγρια ομορφιά του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo 4C στην πίστα του Balocco [video]

Η όψη του Giannini 350 GP, ειδικά από εμπρός, θυμίζει παλιό αυτοκίνητο ράλι, με μεγάλα πρόσθετα φώτα, ενσωματωμένα στο φαρδύ, κάστομ προφυλακτήρα. Ενώ, από το κομψό άνοιγμα, ψηλά στο καπό, μπορείς να δεις τις περίτεχνα διαρρυθμισμένες ράβδους ώσης της ανάρτησης.

Το πρόγραμμα του Giannini περιλαμβάνει την κατασκευή περίπου 100 αυτοκινήτων που το καθένα κοστίζει όσο δύο Maserati Ghibli. Εκείνο που δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει είναι ότι το ντιζάιν διαφυλάχτηκε όσο κλασικά χρειαζόταν σε ένα «φτιαγμένο» 500, άσχετο αν μόλις το δεις αναρωτιέσαι, «ρε συ, τι είναι τούτο;».

Ελάτε, τώρα! Αν μπορείτε να αντέξετε τα 150 χιλιάρικα που κοστίζει, αφήστε τις ενστάσεις και μην το κάνετε θέμα! Για να σας πείσουμε, ορίστε και το video του YouTuber 19Bozzy92 με μπόλικες φάσεις στο δρόμο. Κάντε το κόπο και δείτε το.

Μήπως θα έπρεπε η FIAT να το εντάξει στο πρόγραμμα παραγωγής; Τόσα 500άρια βγάζει! Αντί για το 500XΧL Edizione Autobus , αυτό είναι προτιμότερο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube