Ένα Abarth 500 με 404 άλογα! [video]

Ένα Abarth 500 με 404 άλογα! [video]

Η Pogea Racing το λέει ARES και το έφτιαξε για να γιορτάσει τα 20 χρόνια της.

Το ARES είναι βασισμένο στο Abarth 500 και η Pogea αφιέρωσε τέσσερα χρόνια στις δοκιμές και την εξέλιξή του. 

Ξεκίνησε από ένα νορμάλ Abarth 500 των 135 PS και κατέληξε σε ένα μικρό τέρας με 404 PS! Όχι (μόνο) για την πίστα, αλλά για να κυκλοφορεί κανονικά στο δρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Alfa Romeo 4C 318 PS από την Pogea Racing

Η μέγιστη ροπή του κινητήρα 1.4 T-Jet περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 45,4 kgm και αποδίδεται στις 3.350 rpm. Είναι διπλάσια από του νορμάλ μοντέλου, οπότε απαιτήθηκε ένα ενισχυμένο κέλυφος (χελώνα) κιβωτίου, ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, ένα ψυγείο για τις βαλβολίνες κι ένα σύνολο βολάν-συμπλέκτη βαρέως τύπου.

Για τη βελτίωση του κινητήρα, οι Γερμανοί τεχνικοί της Pogea Racing δοκίμασαν 7 διαφορετικά τούρμπο και 3 συστήματα ψεκασμού πριν καταλήξουν στην τελική λύση.

Τα 404 άλογα αποδίδονται στις 6.400 rpm και επιταχύνουν το ARES από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 4,7”. Η τελική ταχύτητα μετρήθηκε με GPS στα 288 km/h – μια εκπληκτική τιμή για τόσο μικρό αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio από την Pogea Racing

Στους πελάτες παρέχεται εγγύηση ενός έτους για τον κινητήρα και τη μετάδοση, και η Pogea λέει ότι έχει συμπληρώσει 12.000 km δοκιμών χωρίς προβλήματα αντοχής και αξιοπιστίας.

Μόνο πέντε ARES θα κατασκευαστούν, που σημαίνει ότι η Pogea Racing θα φτιάξει άλλα τέσσερα εκτός από αυτό που παρουσιάζεται στη φωτογραφική gallery. Όλα τα αυτοκίνητα θα έχουν χειροκίνητο κιβώτιο, που όπως είπαμε έχει ενισχυθεί για να  αντέχει χωρίς πρόβλημα την πολύ αυξημένη ροπή του κινητήρα. 

Εξωτερικά, το ARES έχει κιτ widebody από ανθρακόνημα, 18άρες ζάντες και βέβαια όλες τις αλλαγές του ανανεωμένου 500. Επιπλέον, η Pogea έχει τοποθετήσει μπάρα θόλων πίσω, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις KW Clubsport, έχει αναβαθμίσει όλα τα μη-φερόμενα εξαρτήματα κι έχει εφοδιάσει το αυτοκίνητο με ένα σύστημα φρένων υψηλών επιδόσεων. Το βάρος του ARES είναι 977 kg με γεμάτο ρεζερβουάρ αλλά χωρίς τον οδηγό.

Μπορεί κανείς να παραγγείλει το body-kit σε πλαστικό, αντί για ανθρακόνημα, και είναι διαθέσιμο και ξεχωριστά, χωρίς το πακέτο βελτίωσης του κινητήρα. Ταιριάζει σε όλα τα Abarth 500, από το 2008 έως και σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Abarth 500 με 170+ PS από την Pogea Racing

Αν πάλι θέλετε μόνο την αναβάθμιση του κινητήρα και της μετάδοσης, η Pogea μπορεί να φτιάξει το Abarth 500 σας σε σχεδόν τις ίδιες προδιαγραφές με το ARES, με ένα κόστος που ξεκινά από τα €21.000.

Το κόστος της όλης μετατροπής σε “ARES” είναι €58.950 και περιλαμβάνει τα εξαρτήματα, την τοποθέτηση, τη βαφή και το αρχικό Abarth 500. Τα λεφτά μπορεί να φαίνονται πολλά για ένα μπροστοκίνητο μίνι, αλλά ο πελάτης μπορεί να είναι σίγουρος ότι ούτε μια βίδα δεν μένει ανέγγιχτη στο αυτοκίνητο, και οι επιδόσεις είναι αληθινά εξωπραγματικές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Abarth 500 με 331 PS από την Pogea Racing 

[Πηγή: Pogea Racing]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube