FIAT 500 Giannini, κεντρομήχανο με 350 PS! [video]

FIAT 500 Giannini, κεντρομήχανο με 350 PS! [video]

Έχει κινητήρα από Alfa Romeo 4C και θα παραχθεί σε μόλις 100 κομμάτια. Βιαστείτε!

Η βελτίωση του FIAT 500 έχει μακρόχρονη ιστορία και όλοι θυμόμαστε τα θρυλικά Abarth 595 και 695 SS της δεκαετίας του 1960.

Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι, ταυτόχρονα με τον Carlo Abarth, κι ένας άλλος βελτιωτής ασχολήθηκε με το 500ράκι, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία: η Giannini της Ρώμης, που κλείνει 100 χρόνια πολυτάραχης ιστορίας.

Για να το γιορτάσει και να αποτίσει ένα φόρο τιμής στους αδελφούς Giannini, η Gram Torino Engineering έφτιαξε αυτό το εξωφρενικό 500ράκι και το εξέθεσε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Torino.

To Giannini 350 GP έχει ένα πάνφαρδυ body-kit από ανθρακόνημα, με θηριώδεις προεκτάσεις φτερών οι οποίες έχουν και εντυπωσιακές γρίλιες εξαερισμού. Τεράστιοι βοηθητικοί προβολείς εξέχουν από μπροστά, πάνω από έναν μεγάλο αεραγωγό. Ένα άνοιγμα στο μπροστινό καπό αφήνει να φανούν τα αμορτισέρ Öhlins των ρέισινγκ αναρτήσεων με ράβδους ώσης. Οι τροχοί είναι 19 ιντσών και τα γιγάντια εμπρός δισκόφρενα της Brembo είναι διάτρητα με 6πίστονες δαγκάνες

Ο κινητήρας, τοποθετημένος πίσω όπως στα παλιά Giannini 500, προέρχεται από την Alfa Romeo 4C (βλ. video) κι έχει αναβαθμιστεί στα 350 άλογα. Φυσικά, κινεί τους πίσω τροχούς – κι αν ανοίξεις το καπό βλέπεις κι από εδώ τις αναρτήσεις pushrod με τα Öhlins.

Θα κατασκευαστούν μόνο 100 Giannini 350 GP και, αναμενόμενα, δεν θα είναι φτηνά. Κάθε ένα τους θα κοστίζει περίπου 150.000 ευρώ, ανάλογα με τις προδιαγραφές εξατομίκευσης του εκάστοτε πελάτη.

Το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι κανόνι σε επιδόσεις, αλλά, με τόση δύναμη και τόσο κοντό μεταξόνιο, θα θέλει και χέρια. Μπροστά του, το σύγχρονο, προσθιοκίνητο Abarth 595 Biposto των 190 ίππων θα είναι παιχνιδάκι…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το Abarth 695 Biposto στην πίστα του Varano [video]

Δείτε τώρα το video για το Giannini. Μπορεί να είναι στα ιταλικά, αλλά και μόνο οι εικόνες ενημερώνουν.

[Πηγή: OmniAuto]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube