Το Tesla Cybertruck βρίσκει τον δάσκαλό του από την 911 [video]

Το Tesla Cybertruck βρίσκει τον δάσκαλό του από την 911 [video]

Όχι όμως από τη βασική έκδοση, αλλά από την Turbo S. Κι όχι στο 1/8 αλλά στο 1/4 του μιλίου.

Tesla Cybertruck

Όλοι έχουμε δει το βίντεο όπου το Tesla Cybertruck ανταγωνίζεται με μια Porsche 911 σε μια πίστα dragstrip, τη στιγμή που ρυμουλκεί μια άλλη Porsche 911. Το ηλεκτρικό pick-up κέρδισε, αλλά οι συνθήκες αυτής της κόντρας έχουν αποτελέσει αντικείμενο μεγάλης ρητορικής συζήτησης στους αυτοκινητιστικούς κύκλους.

Χάρη στους συντελεστές του Throttle House, μπορούμε επιτέλους να δούμε ποιο θα ήταν το πραγματικό αφιλτράριστο αποτέλεσμα μιας αντιπαράθεσης του Tesla Cybertruck με τη νέα 911. 

Αν το Tesla Cybertruck τα κατάφερνε κι απέναντι στην ταχύτατη 911 Turbo S, τότε ο Ήλιος θα ανέτειλε από τη δύση

Όχι πως έχει καμία σημασία στην πραγματική ζωή. Τα δύο μοντέλα είναι τελείως αταίριαστα κι όποιος έχει στην κατοχή του το ένα, ενδεχομένως να έχει ήδη παραγγείλει και το άλλο.

Tesla Cybertruck

Το κανάλι του YouTube δεν επέλεξε πάλι κάποια βασική 911, αλλά την ταχύτερη όλων: Την έκδοση Turbo S. Με τιμή άνω των €384.000 στην πατρίδα μας, φοράει έναν twin-turbo 6κύλινδρο επίπεδο κινητήρα χωρητικότητας 3,8 lt.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Drag Race: Porsche Taycan Turbo S εναντίον 911 Turbo S [video]

Αποδίδει 650 PS και 800 Nm, που μεταδίδονται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου PDK 8 σχέσεων. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί μόλις 2,6", τα 0-200 km/h έρχονται σε 8,9" κι η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 km/h.

Αντίστοιχη επίδοση για το 0-100 υπόσχεται και το Tesla Cybertruck στην έκδοση Cyberbeast των 845 PS. Η τελική ταχύτητα είναι προφανώς σημαντικά χαμηλότερη στα 210 km/h, αλλά αυτό δεν έχει σημασία σε έναν αγώνα στο 1/4 μιλίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tesla Cybertruck πωλούνται με «καπέλο» $350.000

Δείχνει όμως ότι υστερεί σε αεροδυναμική κι αυτό είναι ξεκάθαρο στο βίντεο. Στην πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις, το βαρύ «αγροτικό» ξεκινά μανιασμένο. Ρίχνει αμέσως μια καρότσα στην 911, εξαιρετικά εντυπωσιακό επίτευγμα αν σκεφτεί κανείς ότι η Turbo S είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα παραγωγής στην εκκίνηση.

Tesla Cybertruck

Η χαρά δεν κρατάει πολύ. Καθώς η ταχύτητα αυξάνεται, το αεροδυναμικό σχήμα της 911 κι η αναλογία κιλών ανά ίππο τη φέρνουν πρώτη στον τερματισμό. Αν σταματούσαν στο 1/8 του μιλίου, το Tesla θα ήταν μπροστά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Tesla Cybertruck ετοιμάζεται να ντυθεί περιπολικό;

Ένας δεύτερος αγώνας από ρεπρίζ έχει το ίδιο αποτέλεσμα – πλεονέκτημα του Cybertruck στην εκκίνηση, πρώτη η Turbo S στο τέλος. Αν η Porsche δυσκολεύτηκε τόσο για να πάρει τη νίκη, φαντάζεστε τι πάρτι θα έκανε το Cybertruck απέναντι σε οποιοδήποτε άλλο pick-up.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube