Tesla Cybertruck πωλούνται με «καπέλο» $350.000

Tesla Cybertruck πωλούνται με «καπέλο» $350.000

Θες το Tesla Cybertruck και δεν κρατιέσαι; Κανένα πρόβλημα, λένε όσοι είχαν κάνει παραγγελία πριν χρόνια. Με €300+ χιλιάρικα, σου παραχωρούμε τη θέση μας.

Tesla Cybertruck

Το Tesla Cybertruck είναι το πιο πολυσυζητημένο μοντέλο των τελευταίων εβδομάδων και δικαίως, αφού φαίνεται να προσγειώθηκε απευθείας από το μέλλον στην ίσως πιο συντηρητική κατηγορία: Αυτή των αμερικανικών pick-up. Με την παραγωγή να μην μπορεί επουδενί να καλύψει τη ζήτηση, κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν μια περιουσία πουλώντας το δικαίωμα αγοράς τους σε άλλους σε εξωφρενικές τιμές.

Με τις παραγγελίες να ξεπερνούν τις 2.000.000 και τις παραδόσεις των Tesla Cybertruck να γίνονται προς ώρας με το σταγονόμετρο, δέκα μόλις την περασμένη εβδομάδα, κάποιοι σκέφτηκαν ότι η παραγγελία που έκαναν ενθουσιωδώς πριν χρόνια, μπορεί να τους αποφέρει μια περιουσία.

Η ανυπομονησία πληρώνεται, σκέφτονται κάποιοι επιτήδειοι, και ζητούν πάνω από €300.000 για να σου παραχωρήσουν τη θέση τους

Εκμεταλλευόμενοι το hype, πουλούν το δικαίωμα αγοράς μέχρι και $350.000, κάπου στα €325.000 με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Η αμερικανική εταιρεία είχε προβλέψει την αισχροκέρδεια και προσπαθεί να την αναχαιτίσει. Κατά την παραγγελία περιλαμβάνεται ένας όρος, που αναφέρει ότι αν κάποιος επιθυμεί να πουλήσει το EV φορτηγάκι του, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει πρώτα μαζί της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μήνυση αν πουλήσεις το Cybertruck σου χωρίς την άδεια της Tesla

Η EV αυτοκινητοβιομηχανία διατηρεί το δικαίωμα να το επαναγοράσει, αφαιρώντας $0,25 (€0,23) για κάθε μίλι (1,6 km) που έχει διανυθεί, συνυπολογίζοντας επίσης τυχόντα έξοδα επισκευών και φθοράς. Αυτό ισχύει για ένα έτος κι αν η Tesla δεν επαναγοράσει το όχημα, τότε ο αγοραστής μπορεί να το πουλήσει ιδιωτικά. 

Tesla Cybertruck

Αν ο τελευταίος παρακάμψει την επικοινωνία με τα κεντρικά, τότε το νομικό τμήμα της Tesla θα τον μηνύσει και θα απαιτήσει αποζημίωση ύψους τουλάχιστον $50.000 (€46.800).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Tesla Cybertruck θα φοράει εργοστασιακό Power Bank

Φαίνεται πάντως ότι όσοι πραγματικά το έχουν στα χέρια τους, όχι μόνο δεν σκέφτονται να το πουλήσουν, αλλά απολαμβάνουν κάθε στιγμή μαζί του και μάλλον πονοκεφαλιάζουν για το πώς θα το αποκτήσουν.

Ο διάσημος Jay Leno «συνελήφθη» πρόσφατα να οδηγεί ένα και το περιέγραψε ως «απίστευτο». Το συνέκρινε μάλιστα με το Plaid, αν και ξεκαθάρισε ότι το σασί νούμερο #5 δεν είναι δικό του αλλά ανήκει σε φίλο του. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Αντετοκούνμπο “κατασκοπεύει” τα αυτοκίνητα στο γκαράζ του Jay Leno [video]

Πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες περσόνες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και τέτοιες δηλώσεις επιτείνουν τα φαινόμενα με το «καπέλο» στην τιμή.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube