VW: Ένεση ζωής στον 1.5 TSI

VW: Ένεση ζωής στον 1.5 TSI

Η VW παρουσίασε τον νέο 1.5 TSI evo2 με βελτιωμένη απόδοση και μειωμένους ρύπους, προσφέροντας έτσι στον τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα της παράταση ζωής.

VW

Ο Γερμανός κατασκευαστής παρουσίασε τον νέο κινητήρα 1.5 TSI evo2 με απόδοση 150 PS, ο οποίος αποτελεί εξέλιξη του γνωστού 1.5 TSI evo που έχουμε συναντήσει σε πολλά μοντέλα του γκρουπ όπως το VW T-Roc και το Audi A3. Το μοτέρ εξακολουθεί όπως και ο προκάτοχος του να λειτουργεί στο θερμοδυναμικό κύκλο Miller και να διαθέτει τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας. 

Η VW υπόσχεται ότι το νέο μοτέρ είναι πιο αποδοτικό και έχει χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Ο καταλύτης και το φίλτρο σωματιδίων μεταφέρθηκαν σε ένα θάλαμο ελέγχου εκπομπών πιο κοντά στον κινητήρα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στη VW να μειώσει τη χρήση σπάνιων μετάλλων και συνάμα να μειώσει τις εκπομπές ρύπων.

VW

Τα παραπάνω χαρίζουν μια ένεση ζωής στον 1.5 TSI μιας και πλέον μπορεί να συμμορφωθεί με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων Εuro 7 που θα ισχύσουν στην Ευρώπη κάποια στιγμή ανάμεσα στο 2025 και το 2026. 

Παράλληλα, o νέος 1.5 TSI συνδυάζεται με το αναθεωρημένο σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων ACTplus. H VW υπόσχεται ότι η μετάβαση από τη λειτουργία δύο κυλίνδρων σε τέσσερις και αντιστρόφως είναι πιο ομαλή από ποτέ. Τόσο ομαλή που ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι δύσκολα θα γίνει αντιληπτή από τον οδηγό, ενώ αυξημένο είναι το εύρος της δικύλινδρης λειτουργίας. 

Σε πρώτη φάση το μοτέρ θα φιλοξενηθεί στα καπό των νέων Τ-Roc και T-Roc Cabrio. Αργότερα, ο κινητήρας θα κυκλοφορήσει και σε άλλα μοντέλα του γκρουπ VW αλλά και σε plug-in σύνολα με ισχύ έως 272 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube