VW: Από το 2025 στους δρόμους το αυτόνομο ID. Buzz

VW: Από το 2025 στους δρόμους το αυτόνομο ID. Buzz

Το αυτοκίνητο θα ενσωματώνει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 και θα παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ το 2022.

H Volkswagen έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές στη Γερμανία του αυτόνομου minibus που ακούει στο όνομα ID.Buzz.

Όπως δήλωσε ο Christian Senger, επικεφαλής του προγράμματος «Autonomous Driving» της εταιρείας, οι δοκιμές έχουν να κάνουν με ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, το οποίο η VW έχει εξελίξει σε συνεργασία Argo AI, μια startup εταιρεία στην οποία η Volkswagen και η Ford έχουν επενδύσει από κοινού.

Υπολογίζουμε - είπε ο  Senger - πως στα μέσα της δεκαετίας οι άνθρωποι θα μπορούν να μετακινούνται κάνοντας χρήση των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων. 

Αρχικός στόχος είναι η εξέλιξη κοινόχρηστων οχημάτων όπως τα robo-taxi ή ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, τα οποία θα κινούνται σε μια προκαθορισμένη διαδρομή εντός συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών. Με άλλα λόγια, ένα δρομολόγιο και μια διάταξη δρόμου που ο υπολογιστής του οχήματος γνωρίζει και αναγνωρίζει.

Ένα από τα σχέδια που επεξεργάζεται η VW είναι να δοκιμάσει στην πράξη το συγκεκριμένο όχημα στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ το 2022. Το φιλόδοξο πλάνο είναι το ID. Buzz να χρησιμοποιηθεί εκεί για να μεταφέρει τους φιλάθλους σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε προκαθορισμένες διαδρομές. 

Αν όλα πάνε καλά, το λογισμικό της Argo AI, σε δεύτερο χρόνο θα ενσωματωθεί και σε άλλα αυτοκίνητα της VW, αλλά αρκετά αργότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube