Το Κατάρ θα πάρει αυτόνομα λεωφορεία από την Volkswagen

Το Κατάρ θα πάρει αυτόνομα λεωφορεία από την Volkswagen

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία που υπέγραψαν – Θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στη Ντόχα από το 2022.

Ο όμιλος Volkswagen και το Κατάρ συμφώνησαν να αναπτύξουν ένα σύστημα αυτόνομων λεωφορείων έως το 2022 για την Ντόχα.

Η συμφωνία που υπεγράφη το Σάββατο από το VW Group και την Qatar Investment Authority είναι ένα εκτεταμένο έργο που θα περιλαμβάνει τέσσερα εμπορικά σήματα του VW Group, μεταξύ των οποίων η Volkswagen Commercial Vehicles, η Scania, η υπηρεσία MOIA και η θυγατρική της Audi Autonomous Intelligent Driving ή η AID.

Στόχος είναι η ανάπτυξη ολόκληρου του συστήματος μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών αυτόνομων λεωφορείων και λεωφορείων, του νομικού πλαισίου, της υποδομής των πόλεων και του λογισμικού που απαιτείται για την ανάπτυξη της  υπηρεσίας. Τα αυτόνομα οχήματα θα ενσωματωθούν στην υπάρχουσα δομή των δημόσιων μεταφορών.

«Για να μπορέσουν οι πόλεις μας να προχωρήσουν στο μέλλον, χρειαζόμαστε ένα νέο κύμα καινοτομίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της QIA Mansoor Al Mahmoud. «Οι τεχνολογίες μεταφοράς χωρίς εκπομπές ρύπων θα βοηθήσουν στην προώθηση της αστικής κινητικότητας, μειώνοντας ταυτόχρονα τη συμφόρηση και βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση», συμπλήρωσε.

Ο στόλος θα περιλαμβάνει 35 αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα Buzz από τη μονάδα Volkswagen Commercial Vehicles, η οποία θα μεταφέρει μέχρι και τέσσερις επιβάτες σε ημι-σταθερές διαδρομές σε γεωγραφική περιοχή της Ντόχα. Άλλα 10 λεωφορεία Scania θα χρησιμοποιηθούν για να ικανοποιήσουν τη μεταφορά μεγαλύτερου αριθμού επιβατών.

Οι VW και QIA δήλωσαν ότι το έργο θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube