Volkswagen: Το Touran θα αντικατασταθεί από το ηλεκτρικό ID Buzz

Volkswagen: Το Touran θα αντικατασταθεί από το ηλεκτρικό ID Buzz

Η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου θα αποτελέσει έμμεσο αντικαταστάτη του MPV.

Η έκδοση παραγωγής του ηλεκρτικού πρωτοτύπου I.D. Buzz (2017) που θα κυκλοφορήσει το 2022, θα αποτελέσει τον έμμεσο αντικαταστάτη του Touran όπως αποκάλυψε στο Autocar ο Frank Welsch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen.

«Μερικοί άνθρωποι θα περιέγραφαν το Touran ως ένα βαρετό αυτοκίνητο, όμως είναι πολύ αποδοτικό, έχει εξαιρετική σχέση τιμής-αξίας και είναι ιδανικό για μια οικογένεια. Τώρα έχουμε άλλες λύσεις όπως το επταθέσιο SUV Tiguan Allspace. Και ετοιμαζόμαστε για τη νέα γενιά με την οικογένεια ID, συμπεριλαμβανομένου του ID Buzz το οποίο εξελίσσουμε αυτή την περίοδο. Αυτοί είναι οι πραγματικοί αντικαταστάτες του Touran.» δήλωσε ο Welsch.

«Το Buzz έχει πολύ χώρο. Έχει ελκυστική εμφάνιση. Η έκδοση παραγωγής είναι ακόμα καλύτερη από το πρωτότυπο. Ενσωματώνει τα καλύτερα στοιχεία του Touran. Τα MPV δεν έχουν τελειώσει, παρόλο που οι πωλήσεις τους παρουσιάζουν μικρή μείωση. Χρειάζονται καλύτερο σχεδιασμό. Για αυτό και το ID Buzz σχεδιάστηκε με γνώμονα το συναίσθημα.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Volkswagen ID Buzz Cargo: Το ηλεκτρικό επαγγελματικό Combi

Οι επιβατικές και επαγγελματικές εκδόσεις του I.D. Buzz θα βασίζονται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του VW Group και θα διατίθενται σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με απόδοση 272 PS και 374 PS αντίστοιχα. Όσο για την αυτονομία του, αναμένεται να φτάνει τα 600 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση με το μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών.

Οι πωλήσεις των MPV παρουσιάζουν πτώση από τα μέσα της δεκαετίας του '00, καθώς οι περισσότεροι αγοραστές προτιμούν SUV μοντέλα που συνδυάζουν πρακτικότητα με πιο ελκυστική σχεδίαση. Ενδεικτικό είναι πως η καλύτερη χρονιά του Volkswagen Touran από πλευράς ευρωπαικών πωλήσεων ήταν το 2004 με 191.414 μονάδες, ενώ το 2019 πούλησε 75.427 μονάδες. Η πρώτη γενιά του Touran παρουσιάστηκε το 2003 και δέχθηκε διαδοχικές ανανεώσεις το 2006 και το 2010, ενώ η δεύτερη και σημερινή του γενιά κυκλοφόρησε το 2015 με βάση την πλατφόρμα MQB.

Εκτός από το Touran που θα καταργηθεί το 2022, αντίστοιχη μοίρα θα έχει και το μεγαλύτερο MPV Sharan του οποίου η παραγωγή θα σταματήσει στα τέλη του 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: Volkswagen Touran 1.6 TDI 115 PS DSG BMT

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube