Η Dodge Charger και επίσημα ηλεκτρικό muscle car

Η Dodge Charger και επίσημα ηλεκτρικό muscle car

Η Dodge δημοσίευσε φωτογραφίες του πρώτου ηλεκτρικού της muscle car που βασίζεται στο πρωτότυπο Charger Daytona SRT. Η 100% ηλεκτρική Dodge Charger θα λανσαριστεί πριν από το τέλος του έτους.

Dodge Charger 2024

Οι μέρες της Dodge Charger με μοτέρ V8 έχουν σχεδόν τελειώσει. Από την άλλη όμως, το διάσημο muscle car δεν έχει πεθάνει.

Αντίθετα, η αμερικανική φίρμα υπόσχεται μια νέα εξηλεκτρισμένη γενιά Dodge Charger πριν από το τέλος του 2024. Και μόλις πήραμε μια γεύση για το πώς θα μοιάζει. Η φίρμα του Ομίλου Stellantis δημοσίευσε εικόνες του μοντέλου προ-παραγωγής. Και μοιάζει με αυτοκίνητο που το έσκασε από το Fast and Furious.

Η ηλεκτρική μετάβαση της Dodge Charger δεν θα καταργήσει τη βενζινοκίνητη έκδοση

 

Αυτή η σχεδόν τελική έκδοση της Dodge Charger μοιάζει πολύ με το κόνσεπτ Daytona SRT που παρουσιάστηκε το 2022. Όπως πάντα, η Charger παραγωγής φέρει τον λογότυπο «Fratzog», διακριτικό που φορούσαν τα muscle car της μάρκας από το 1962 μέχρι το 1976. Σε αυτή τη νέα ηλεκτρική έκδοση, φωτίζεται και μάλιστα τονίζεται από μια φωτεινή μπάρα ανάμεσα στα δύο εμπρός φανάρια. Οι φωτογραφίες μας επιτρέπουν επίσης να δούμε τις πλευρές της νέας Dodge Charger και τους τεράστιους τροχούς της.

Μπορούμε επίσης να δούμε ότι η θύρα φόρτισης βρίσκεται στο πίσω φτερό στην πλευρά του οδηγού. Αυτό το μοντέλο προ-παραγωγής είναι εξοπλισμένο με πραγματικές χειρολαβές στις πόρτες αντί για τις ενσωματωμένες ψευδό-λαβές που φαίνονται στο πρωτότυπο. Στο πίσω μέρος, έχουμε μια μεγάλη αεροτομή και νέα φώτα.

Dodge Charger 2024

Η φίρμα έχει υποσχεθεί τετρακίνηση με αρχιτεκτονική 800V για τη νέα της Dodge Charger. Προς το παρόν, δεν έχουμε περισσότερες επίσημες πληροφορίες για το τεχνικό δελτίο (ισχύς, αυτονομία κ.λπ.). Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε. Αλλά με το λανσάρισμα μέσα στο 2024, ούτε αυτά θα αργήσουν να γίνουν γνωστά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 10 πράγματα που δεν ξέρετε για τον «General Lee» των Dukes [videos]

Ωστόσο, μια πρόσφατη αναφορά που δημοσιεύτηκε από το Detroit News υποδηλώνει ότι η ηλεκτρική Dodge Charger θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large. Και η γκάμα θα συντίθεται από τρεις εκδόσεις. Πιθανότατα θα υπάρχουν δύο μοντέλα με ισχύ 455 ίππων και μια ακόμη πιο ισχυρή που θα μπορούσε να αποδίδει ισχύ 590 ίππων.

Με την Dodge να λέει ότι η ηλεκτρική μετάβαση της Charger δεν θα καταργήσει τη βενζινοκίνητη έκδοση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube