Η VW βάζει την τεχνητή νοημοσύνη στα αυτοκίνητά της

Η VW βάζει την τεχνητή νοημοσύνη στα αυτοκίνητά της

Στην ετήσια έκθεση CES που θα πραγματοποιηθεί στο Las Vegas, η VW θα αποκαλύψει τις νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI), με τις οποίες θα προικίσει τα μελλοντικά της αυτοκίνητα.

VW AI Teaser

Η έκθεση CES είναι γνωστή ως το πεδίο όπου οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξεδιπλώνουν τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην φαρέτρα τους. Τον κανόνα αυτόν επιβεβαιώνει και η VW, με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο, με προηγμένο εξοπλισμό.

Η VW δημοσίευσε το teaser βίντεο ενός μοντέλου που θα φέρει στην έκθεση CES 2024 του Λας Βέγκας (9-12 Ιανουαρίου), χωρίς όμως να το κατονομάζει.  Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι για την ταυτότητα του εικονιζόμενου αυτοκινήτου. Μερικά δημοσιεύματα μιλούν για το ανανεωμένο Golf, ενώ κάποια άλλα κάνουν λόγο για διαφορετικό μοντέλο του Wolfsburg.

Η VW στην έκθεση CES 2024 θα παρουσιάσει τις νέες τεχνολογίες της, μεταξύ των οποίων και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα μελλοντικά της μοντέλα

VW Golf Teaser

Ανεξαρτήτως όμως μοντέλου, τα πίσω φώτα του εμπεριέχουν μία κομψότητα, ενώ εντυπωσιακή είναι επίσης και η LED φωτεινή υπογραφή του αυτοκινήτου. Ευδιάκριτη είναι επίσης και η λεπτή αεροτομή οροφής. Αναμφίβολα όμως, η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή του μοντέλου εμφανίζεται στο πίσω παράθυρο, όπου αναγράφεται η φωτεινή επιγραφή «AI on board».

Επί του παρόντος, δεν γνωρίζουμε ποιον τρόπο η τεχνητή νοημοσύνη θα πλαισιώσει το αυτοκίνητο. Εικάζουμε πάντως πως θα φιλοξενεί ένα προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το οποίο θα χρησιμοποιεί σαν εικονικό βοηθό το ΑΙ.

 

 

Ένα αντίστοιχο σύστημα φαίνεται πως αναπτύσσει και η Mercedes-Benz για το MBUX, η παρουσίαση του οποίου θα γίνει στο πλαίσιο της έκθεσης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube