H Hyundai ετοιμάζει την πιο λεπτή οθόνη της ιστορίας της

H Hyundai ετοιμάζει την πιο λεπτή οθόνη της ιστορίας της

Η Hyundai, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης CES, που θα πραγματοποιηθεί στο Las Vegas ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει την πρώτη οθόνη τεχνολογίας QL.

Hyundai QL Screen

Οι τεχνικοί της Hyundai θεωρούν την συγκεκριμένη οθόνη ως το απαύγασμα της ποιότητας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα γενιά της οθόνης QL (Quantum Dot και Local Dimming) θα κάνει το ντεμπούτο της μέσα από ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας μέσα στο 2025.

Η οθόνη QL της Hyundai πιθανότατα θα εξοπλίσει κάποιο από τα μελλοντικά EV της κορεατικής φίρμας

Hyundai QL screen

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Hyundai, η εν λόγω οθόνη, προσφέρει πιο ρεαλιστικά χρώματα, αυξάνοντας την αντίθεση μεταξύ των φωτεινών και των σκούρων χρωμάτων. Η έγχρωμη τεχνολογία quantum dot μπορεί να χάσει την αποτελεσματικότητα και την σταθερότητα σε υψηλές θερμοκρασίες, ο συνδυασμός της όμως με διόδους OLED, της επιτρέπει να τονίζει ή να σκουραίνει τις τοπικές περιοχές, ελαχιστοποιώντας τις.

Επί του παρόντος, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει ποιο θα είναι το πρώτο μοντέλο θα προικιστεί με τη νέα αυτή οθόνη. Οι πιθανότητες όμως γέρνουν σε κάποιο από τα επόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της κορεατικής φίρμας. Μερικοί ποντάρουν στο επερχόμενο πολυτελές crossover IONIQ 7. Όσον αφορά τις διαστάσεις, η οθόνη θα έχει διαγώνιο 27" ενώ το πάχος της θα είναι μονάχα 14,5 mm, αριθμός-ρεκόρ για την κατηγορία.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube