Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στα αυτοκίνητα μέσω του ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στα αυτοκίνητα μέσω του ChatGPT

Η General Motors θέλει να βάλει το ChatGPT και την τεχνητή νοημοσύνη στα αυτοκίνητά της. Πώς θα λειτουργεί; 

Ο Scott Miller, αντιπρόεδρος της GM ήταν λακωνικός και σαφής: «Το ChatGPT θα είναι σε όλα τα οχήματα», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Σύμφωνα με το Reuters, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας που έχει η GM με την Microsoft, η αυτοκινητοβιομηχανίας διερευνά τη δυνατότητα χρήσης του ChatGPT στα αυτοκίνητά της. 

Η ενσωμάτωση και χρήση του ChatGPT θα μπορούσε να παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τον τρόπο χρήσης των χαρακτηριστικών του οχήματος, αλλά και λειτουργίες πιο... light προγραμμάτων όπως ένας κωδικός πόρτας γκαράζ.

«Αυτή η αλλαγή δεν αφορά μόνο μια μεμονωμένη δυνατότητα, όπως για παράδειγμα η εξέλιξη των φωνητικών εντολών. Στο μέλλον τα αυτοκίνητα θα είναι ακόμη πιο συμβατά με τις αναδυόμενες τεχνολογίες», δήλωσε ο Scott Miller.

Η GM εργάζεται ήδη για να αναπτύξει έναν εικονικό «ψηφιακό βοηθό» για τον οδηγό, κάτι ανάλογο με τη Siri στα τηλέφωνα της Apple. Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης όπως αναπτύσσεται μέσα από το ChatGPT θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή. 

Ο ψηφιακός βοηθός θα δέχεται φωνητικές εντολές και θα απαντά σε ερωτήσεις για τη λειτουργία του οχήματος, εξηγώντας για παράδειγμα τι σημαίνει ένα φωτάκι που ανάβει στο ταμπλό. Την ίδια στιγμή θα μπορεί να δίνει οδηγίες για το πώς για παράδειγμα μπορείς να αλλάξεις ένα σκασμένο λάστιχο, ή ποια διαδρομή να ακολουθήσεις.  Οι ψηφιακοί βοηθοί θα μπορούσαν δυνητικά να περιορίσουν τα τροχαία ατυχήματα αντικαθιστώντας τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποσπούν την προσοχή του οδηγού.

Η Microsoft έχει ήδη ανακοινώσει μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην OpenAI, την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ChatGPT και πρόσθεσε ότι σκοπεύει να ενσωματώσει την τεχνολογία του chatbot σε όλα τα προϊόντα της.

Η Microsoft, όπως και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, εντείνει τις προσπάθειές της να ενσωματώσει περισσότερη τεχνολογία στα οχήματα, από συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αυτόνομη οδήγηση, έως λειτουργικά συστήματα που ελέγχουν την απόδοση της μπαταρίας και πολλές άλλες λειτουργίες ενός οχήματος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube