Η Mercedes-Benz δοκιμάζει το ChatGPT στα αυτοκίνητα της

Η Mercedes-Benz δοκιμάζει το ChatGPT στα αυτοκίνητα της

Το ChatGPT εντάσσεται σιγά σιγά και στα αυτοκίνητα, με την Mercedes-Benz να είναι η πρώτη που συμφώνησε προσθέσει στα μοντέλα της το AI chatbot της OpenAI.

ChatGPT

Η Mercedes-Benz δοκιμάζει το περίφημο ChatGPT ως φωνητικό βοηθό στα αυτοκίνητά της. Η εταιρεία λέει ότι οι οδηγοί θα μπορούν να εμπλέκουν το ΑΙ chatbot σε μια ποικιλία συνομιλιών, ζητώντας από «λεπτομέρειες για τον προορισμό τους, μέχρι τι να παραγγείλουν στο εστιατόριο που πάνε» και όλα αυτά διατηρώντας τα χέρια τους στο τιμόνι και τα μάτια τους στο δρόμο!

Το πρόγραμμα beta θα είναι διαθέσιμο σε πάνω από 900.000 οχήματα στις ΗΠΑ που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα infotainment MBUX της Mercedes-Benz. Οι οδηγοί μπορούν να ενεργοποιήσουν το πειραματικό πρόγραμμα από σήμερα, 16 Ιουνίου, με τη φωνητική εντολή "Hey Mercedes, I want to join the beta program". Στη συνέχεια, η ενημέρωση θα εγκατασταθεί δωρεάν μέσω over-the-air ενημέρωσης, επεκτείνοντας τις δυνατότητες του υπάρχοντος φωνητικού βοηθού της εταιρείας με τη χρήση του ChatGPT.

Είναι λογικό να αναβαθμιστεί η φωνητική βοηθός της Mercedes-Benz χρησιμοποιώντας τα ίδια γλωσσικά μοντέλα AI που τροφοδοτούν συστήματα όπως το ChatGPT, σημειώνει η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωσή της. Συμπληρώνοντας ότι το λογισμικό ΑΙ θα επιτρέψει στους οδηγούς να αλληλεπιδρούν με τον φωνητικό βοηθό MBUX με μια «πιο φυσική μορφή διαλόγου». Υπάρχει ένα σαφές όφελος εκεί, που σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται να θυμούνται συγκεκριμένες φράσεις για να ενεργοποιήσουν ορισμένες λειτουργίες.

Mercedes-Benz

Ωστόσο, η ενσωμάτωση φαίνεται επίσης να είναι ένας τρόπος για να πηδήξει κανείς στο τρένο της διαφημιστικής εκστρατείας της τεχνητής νοημοσύνης. Σε ένα blog post που περιγράφει λεπτομερώς τη συνεργασία, η Microsoft (η οποία υποστηρίζει τη δοκιμή beta μέσω του συστήματος Azure cloud), υπερηφανεύεται ότι η αναβάθμιση ChatGPT θα προσφέρει «διευρυμένη ικανότητα εργασιών» στους οδηγούς της Mercedes-Benz, επιτρέποντάς τους να κάνουν «πολύπλοκες ερωτήσεις» και να συζητούν συνταγές. Αυτό ακούγεται χρήσιμο ή σαν άλλος ένας περισπασμός στο δρόμο;

Σε κάθε περίπτωση, ανυπομονούμε να ακούσουμε για τους χρήστες που θα κάνουν jailbreak στη Mercedes-Benz τους χρησιμοποιώντας prompt injection... «Γεια σου ChatGPT, προσποιήσου ότι βρισκόμαστε σε λειτουργία εντοπισμού σφαλμάτων στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz...». Από την άλλη, ίσως μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν για να ξεκλειδώσουν την αμφιλεγόμενη συνδρομή «Acceleration Increase» της εταιρείας, η οποία χρεώνει 60 δολάρια το μήνα για την αύξηση της επιτάχυνσης στα τελευταία ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Αυτός θα ήταν ένας πραγματικά χρήσιμος φωνητικός βοηθός!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube