BMW: Πρεμιέρα με ένα σεντάν και ένα σπορ SUV για την πλατφόρμα Νeue Klasse

BMW: Πρεμιέρα με ένα σεντάν και ένα σπορ SUV για την πλατφόρμα Νeue Klasse

Η νέα πλατφόρμα Νeue Klasse της BMW θα κάνει ντεμπούτο με ένα σεντάν και ένα σπορ SUV, ενώ ένα πρωτότυπο που θα βασίζεται σε αυτή θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο του 2023 στην έκθεση του Μονάχου.

BMW

Για το ταξίδι προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της η BMW στηρίζει πολλά στη νέα πλατφόρμα, Νeue Klasse, που εξελίσσει και στην οποία θα βασιστούν όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της από το 2025 και μετά. 

Η νέα πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα προσθιοκίνητων, πισωκίνητων ή ακόμα και τετρακίνητων διατάξεων με διαφορετικά μεγέθη μπαταριών και διαφορετικά μεγέθη μεταξονίων και μετατροχίων. Σύμφωνα με την ΒΜW, στη νέα πλατφόρμα θα μπορούν να βασιστούν από μοντέλα μεγέθους της τάξης της 2 Series μέχρι μοντέλα παρεμφερή σε μέγεθος με την X7.

Πέρα από το να αποτελέσει βάση για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα της BMW, η νέα πλατφόρμα από αλουμίνιο και χάλυβα υψηλής αντοχής δίνει τη δυνατότητα για plug-in hybrid μοντέλα με θερμικό κινητήρα εμπρός και ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα αλλά και σύστημα ηλεκτροκίνησης με κυψέλες υδρογόνου.

BMW

Ο Βαυαρός κατασκευαστής επιβεβαίωσε ότι η νέα πλατφόρμα θα κάνει ντεμπούτο το 2025 με ένα ηλεκτρικό σεντάν στο μέγεθος της 3-Series, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και ένα σπορ SUV. Η ηλεκτρική μπερλίνα θα ακούει στο όνομα ΝΚ1 και θα πωλείται παράλληλα με άλλα σεντάν μοντέλα που θα είναι υβριδικά ή θα έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Θυμίζουμε ότι το όνομα «Νeue Klasse» έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από τις μπερλίνες της εταιρίας την δεκαετία του ’60 και ’70. 

Για να προετοιμάσει το κοινό της για τη νέα της εποχή, ο CEO της BMW, Oliver Zipse, δήλωσε ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει δύο νέα ψηφιακά πρωτότυπα τον Ιανουάριο του 2023 στο Λας Βέγκας που θα επιδεικνύουν τις ψηφιακές ικανότητες της μάρκας.

Έπειτα, η BMW θα δώσει στο κοινό μια πρώτη γεύση από το πρώτο μοντέλο της Neue Klasse στην επόμενη έκθεση του Μονάχου, η οποία θα ανοίξει τις πόρτες της στις 5 Σεπτεμβρίου του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube