Τα «γυρνάει» η Mercedes-Benz σχετικά με την ηλεκτροκίνηση

Τα «γυρνάει» η Mercedes-Benz σχετικά με την ηλεκτροκίνηση

Δεύτερες σκέψεις κάνουν οι Γερμανοί αναφορικά με το πόσο θέλουν να σφιχταγκαλιάσουν τα EV.

Mercedes-Benz
Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε χτες ότι θα βάλει στον πάγο τους ηλεκτρικούς της στόχους κατά πέντε χρόνια και διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι θα συνεχίσει να βελτιώνει τα μοντέλα της με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι αναμένει οι πωλήσεις εξηλεκτρισμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αμιγώς ηλεκτρικών αλλά και των υβριδικών, να αντιπροσωπεύουν έως και το 50% του συνόλου έως το 2030.

5ετή παράταση στους θερμικούς κινητήρες δίνουν οι Γερμανοί

Πέντε χρόνια αργότερα από την πρόβλεψή της του 2021, όταν στόχευε να φτάσει στο ορόσημο του 50% έως το 2025, κυρίως με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Mercedes-Benz

Ο διευθύνων σύμβουλος Ola Kaellenius προειδοποίησε ότι ακόμη και στην Ευρώπη, θα συνεχίσει να υπάρχει ισχυρή ζήτηση για θερμικούς κινητήρες ακόμα και το 2030. Πάντως, για το 2023, μία στις τρεις Mercedes-Benz που πουλήθηκαν, μπαίνει στην πρίζα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BMW: Η ζήτηση για ΜΕΚ έπιασε πλατό, από δω και πέρα EV
Συγκεκριμένα, τα αμιγώς ηλεκτρικά αποτέλεσαν το 12,9% του συνολικού όγκου πωλήσεων, ενώ τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά το 19%. 

Mercedes-Benz

Ο Kaellenius δήλωσε ότι η Mercedes-Benz θα συνεχίσει να παράγει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και θα συνεχίσει να εξελίσσει την τεχνολογία τους.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δεν χρειάζεται να βιαστούμε με τα ηλεκτρικά, λέει η Mazda
Οι επενδυτές υποδέχθηκαν ενθουσιωδώς τις παραπάνω δηλώσεις, αφού οι μετοχές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 5,9% μετά την είδηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Γερμανοί παρατούν την ηλεκτροκίνηση. Μόλις πριν δύο εβδομάδες, ανακοίνωσαν τα νέα τους πλάνα σχετικά με τα EV μοντέλα τους.

Mercedes-Benz

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την περσινή χρονιά, η εταιρεία αύξησε τη μέση τιμή της κατά 2% στα €74.200 κι αύξησε τις δαπάνες για έρευνα κι εξέλιξη για μελλοντικές τεχνολογίες, όπως η πλατφόρμα MB.OS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mercedes-Benz E 220 d, ντίζελ κι άγιος ο θεός!

Τα κέρδη του ομίλου προ φόρων και τόκων μειώθηκαν στα €19,7 δισεκατομμύρια από €20,5 την προηγούμενη χρονιά, παρά την αύξηση των εσόδων κατά 2%.

Mercedes-Benz

Η βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη, η συμφόρηση στην εφοδιαστική αλυσίδα κι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επηρέασαν επίσης τις προοπτικές της Mercedes-Benz για το 2024, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία. Προβλέποντας χαμηλότερες αποδόσεις στις πωλήσεις στο τμήμα αυτοκινήτων και φορτηγών της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Akio Toyoda επιμένει: Τα ηλεκτρικά δεν θα ξεπεράσουν το 30%

Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου είναι πιθανό να είναι χαμηλότερες από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους, ανέφερε ο Kaellenius στο Reuters, καθώς οι ελλείψεις εξαρτημάτων - ιδιαίτερα των συστημάτων 48 volt που προμήθευε η Bosch - συνεχίζουν να συγκρατούν την παραγωγή.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube