Μία στις τρεις Mercedes-Benz του 2023 μπαίνουν στην πρίζα

Μία στις τρεις Mercedes-Benz του 2023 μπαίνουν στην πρίζα

Πάνω από το 30% των Mercedes-Benz που πωλήθηκαν το 2023 ήταν επαναφορτιζόμενες.

Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz Cars ανακοίνωσε 514.000 πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023, που συνιστά πτώση 4% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα την προηγούμενη χρονιά. Οι συνολικές πωλήσεις το 2023 ανήλθαν σε 2.043.800 μονάδες, 0,2% περισσότερες από το 2022.

Παρά το γεγονός ότι ο συνολικός όγκος των πωλήσεων ήταν οριακά αυξημένος, η Mercedes-Benz μπορεί να καυχάται ότι είναι συμβατή με το πνεύμα της εποχής πυ αγκαλιάζει την ηλεκτροκίνηση. Αφού κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις των μοντέλων της που μπαίνουν στην πρίζα.

Η Mercedes-Benz έχει ήδη αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τις πρίζες. Μία στις τρεις πωλήσεις της το 2023 ήταν επαναφορτιζόμενη

Το τέταρτο τρίμηνο, οι πωλήσεις EV μοντέλων της Mercedes-Benz και της -αποκλειστικά ηλεκτρικής πλέον- Smart ανήλθαν σε 66.200 μονάδες, αύξηση 24% από έτος σε έτος. Αντιπροσωπεύουν περίπου το 12,9% των συνολικών πωλήσεων και συνιστούν νέο ρεκόρ, τόσο σε απόλυτο νούμερο, όσο και σε ποσοστό.

Mercedes-Benz

Η συντριπτική πλειοψηφία των EV πωλήσεων αναλογεί στη Mercedes-Benz, καθώς η Smart παραμένει μια μικρή μάρκα με περιορισμένη γκάμα. Το παράδοξο βέβαια είναι ότι σημείωσε μείωση στις πωλήσεις παρά την παρουσίαση νέων μοντέλων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mercedes-Benz EQE 350+

Συνολικά, για όλο το 2023, η Mercedes-Benz πούλησε περισσότερα από 240.000 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 222.000 Mercedes-Benz και πάνω από 18.000 Smart. 

Mercedes-Benz

Μια άλλη κατηγορία που η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τα πάει καλά είναι τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά. Το συνολικό μερίδιο των PHEV σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθε για τη χρονιά που μας πέρασε σε 19%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BMW: Η ζήτηση για ΜΕΚ έπιασε πλατό, από δω και πέρα EV

Αυτό σημαίνει ότι μαζί με τα αμιγώς ηλεκτρικά, περίπου μία στις τρεις Mercedes-Benz που πουλήθηκαν πέρσι, μπαίνουν στην πρίζα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Στουτγάρδη προσφέρει στο κοινό μια διάταξη που έχουν εγκαταλείψει οι υπόλοιποι κατασκευαστές: Plug-in hybrid με πετρελαιοκινητήρα.

Mercedes-Benz

Εκτός από τα επιβατικά μοντέλα, η Mercedes-Benz πούλησε περίπου 22.700 αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά. Συνιστούν αύξηση 51% από έτος σε έτος κι αντιπροσωπεύουν ποσοστό 5,1% επί του συνόλου των 447.800 πωλήσεων, αύξηση 7,8% από έτος σε έτος. Η γκάμα των ηλεκτρικών βαν περιλαμβάνει τα EQV, eSprinter, eVito/eVito Tourer και EQT/eCitan.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube