H Mercedes-Benz σχεδιάζει νέα στρατηγική για τα EV της

H Mercedes-Benz σχεδιάζει νέα στρατηγική για τα EV της

Η Mercedes-Benz θέλει να ενδυναμώσει την παρουσία της στον στίβο την ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μέσω της νέας στρατηγικής της.

Mercedes-Benz CLA Concept

Αλλαγές στο σχεδιασμό αλλά και την ονομασία των ηλεκτρικών της μοντέλων σκέφτεται η Mercedes-Benz προκειμένου να εδραιώσει την θέση της στον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό, των premium ευρωπαϊκών και μη ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μοντέλα όπως η EQS και EQE ακολούθησαν μία νέα σχεδιαστική φιλοσοφία, με ένα κάπως διαφορετικό, έως φουτουριστικό σχήμα, το οποίο η αλήθεια είναι πως προσέλκυσε ένα μέρος του αγοραστικού κοινού.

Η Mercedes-Benz προσανατολίζεται σε αλλαγή στρατηγικής για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, κυρίως στο κομμάτι της εμφάνισης

Mercedes CLA Concept

Δεν έλειψαν όμως και οι αιτιάσεις, κυρίως από τους παραδοσιακούς αγοραστές της γερμανικής, premium αυτοκινητοβιομηχανίας, λέγοντας πως προτιμούν την κλασική σχεδίαση της Mercedes-Benz. Αυτή η διατύπωση φαίνεται πως λήφθηκε υπόψιν από τους ανθρώπους του Γερμανού κατασκευαστή, με τον Christoph Starzynski, αντιπρόεδρο για την εξέλιξη των αυτοκινήτων της Mercedes-Benz να δηλώνει πως «η σχεδιαστική φιλοσοφία των ηλεκτρικών μας μοντέλων δύναται να τροποποιηθεί προς όφελος των πελατών μας, πάντα όμως συνάρτηση με τα προτερήματα των EV στον τομέα της αεροδυναμικής».

Επισήμανε επίσης πως η Concept CLA είναι ίσως ο προάγγελος των μελλοντικών μοντέλων της φίρμας, με πιο ευδιάκριτα μπροστινά και πίσω άκρα αλλά και μία σαφώς πιο αναγνωρίσιμη μάσκα που θα υποδηλώνει την ταυτότητά της.

Mercedes EQS

Στο τραπέζι τέθηκε και το ζήτημα της ονομασίας των επερχόμενων ηλεκτρικών μοντέλων της φίρμας, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο η σειρά «EQ» να ενσωματωθεί απρόσκοπτα στην γκάμα της Mercedes-Benz.

Οι άνθρωποι της εταιρείας, παρατήρησαν πως οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων τους, κυρίως στην αγορά της Αμερικής και της Ευρώπης εξελίσσεται ομαλά, με την ανταπόκριση να είναι θετική. Παρά ταύτα όμως, οι πωλήσεις στην Κίνα παραμένουν χαμηλές, παρά το γεγονός πως η σινική χώρα ανέκαθεν έδειχνε ενδιαφέρον για τα δημιουργήματα του Γερμανού κατασκευαστή.

Mercedes EQE

Η Mercedes-Benz όμως παραμένει αισιόδοξη για τις πωλήσεις των ηλεκτρικών της μοντέλων σε παγκόσμια κλίμακα, με την ενδεχόμενη αλλαγή στρατηγικής να κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση.  
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube