Στα δέντρα οι ακτιβιστές για να μπλοκάρουν την Tesla [video]

Στα δέντρα οι ακτιβιστές για να μπλοκάρουν την Tesla [video]

Στα δέντρα κατασκηνώνουν περιβαλλοντικοί ακτιβιστές για να αποτρέψουν την επέκταση του εργοστασίου της Tesla στο Βερολίνο.

Tesla

Την περασμένη εβδομάδα, σε μια μη δεσμευτική ψηφοφορία, οι κάτοικοι κοντά στο μοναδικό ευρωπαϊκό εργοστάσιο συναρμολόγησης της Tesla καταψήφισαν τα προτεινόμενα σχέδια επέκτασης της εταιρείας. 

Τώρα, περιβαλλοντικοί ακτιβιστές στήνουν καταυλισμούς κι αιωρούμενα σπίτια ψηλά στα πεύκα που περιβάλλουν το εργοστάσιο στο Βερολίνο.

Παράδοξο; Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βοηθούν το περιβάλλον, επομένως γιατί οι ακτιβιστές στέκονται απέναντι στην Tesla;

Στόχος τους είναι να ματαιώσουν τις προσπάθειες της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να ολοκληρώσει την επέκταση των 1.700 στρεμμάτων που αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Tesla

Οι ακτιβιστές άρχισαν να φτάνουν στο δάσος το βράδυ της Τετάρτης κι έχουν δημιουργήσει προσωρινές κατασκευές ψηλά στα δέντρα του δάσους. 

Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουν να αποτρέψουν τα συνεργεία της αυτοκινητοβιομηχανίας από το να κόψουν τα δέντρα, ενώ θα είναι πιο δύσκολο και για τις Αρχές να τους εκδιώξουν από την περιοχή.

Tesla

Η ομάδα που ηγείται της διαμαρτυρίας ονομάζεται Robin Wood και δηλώνει ότι είναι σε απόλυτη συμφωνία με τη μη δεσμευτική ψηφοφορία από κατοίκους κοντά στο εργοστάσιο, αναφέρει το France24. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η περιοχή είναι χαρακτηρισμένος χώρος προστασίας των υδάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φρανκφούρτη: Οι Οικολόγοι ακτιβιστές «χτύπησαν» παρά τα μέτρα ασφαλείας

«Κλέβουν το νερό από τους ντόπιους. Αλλά κι από εκεί όπου προέρχονται οι πρώτες ύλες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι άνθρωποι γίνονται προϊόν εκμετάλλευσης», δήλωσε ο Paul Eisfeld, εκπρόσωπος της ακτιβιστικής ομάδας.

Tesla

Το εργοστάσιο κοντράρεται εδώ και καιρό με περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, οι οποίοι δηλώνουν ότι απειλεί την τοπική παροχή νερού. Η περιοχή έχει επίσης πληγεί από καλοκαιρινές ξηρασίες τα τελευταία χρόνια, κάτι που αυξάνει τις ανησυχίες για τη χρήση των πόρων από την Tesla.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ακτιβιστές για το κλίμα βύθισαν οχήματα έξω από την έκθεση του Μονάχου

Η τελευταία όμως έχει δεσμευτεί να μην χρησιμοποιεί καμία πρόσθετη ποσότητα νερού. Αντίθετα, θα ανακυκλώνει τα 1,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού που προβλέπει η άδεια χρήσης.

Tesla
 

Το εργοστάσιο των 3.000 στρεμμάτων κοντά στο Βερολίνο λειτουργεί από το 2022 και κατασκευάζει μόνο το Model Y, το πιο καλοπουλημένο μοντέλο του πλανήτη για το 2023.

Η Tesla θέλει τώρα να αποψιλώσει το δάσος που το περιβάλλει για να χτίσει έναν σταθμό εμπορευμάτων, αποθήκες κι ένα εταιρικό νηπιαγωγείο, αναφέρει το The Local.

Tesla

Ωστόσο, περισσότερο από το 60% των κατοίκων ψήφισαν ενάντια στην επέκταση.

Αν κι η ψηφοφορία δεν είναι νομικά δεσμευτική, η απόφαση για έγκριση ή άρνηση της επέκτασης θα ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο της Grunheide κι ο δήμαρχος Arne Christiani λέει ότι οι τοπικοί εκπρόσωποι δεν θα αντιταχθούν στην ψήφο των πολιτών.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube