Ακτιβιστές για το κλίμα βύθισαν οχήματα έξω από την έκθεση του Μονάχου

Ακτιβιστές για το κλίμα βύθισαν οχήματα έξω από την έκθεση του Μονάχου

Η διαμαρτυρία για το κλίμα έξω από τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου οργανώθηκε από μέλη της Greenpeace λίγο πριν από την έναρξή της.

Greenpeace

Για τις επόμενες ημέρες η καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας θα χτυπά στο Μόναχο της Γερμανίας όπου διοργανώνεται η IAA Mobility 2023, η οποία άνοιξε σήμερα τις πύλες της για τους δημοσιογράφους και από αύριο 5 Σεπτεμβρίου θα δέχεται και το κοινό.

Αναμενόμενα, η έκθεση δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον μόνο των επαγγελματιών και των φίλων του αυτοκινήτου αλλά και των ακτιβιστών του κλίματος, με δυο μέλη της Greenpeace να διοργανώνουν νωρίς, σήμερα το πρωί, μια διαμαρτυρία που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Αναλυτικότερα, τα δυο μέλη της οργάνωσης βύθισαν στη λίμνη έξω από το εκθεσιακό κέντρο τμήματα τριών διαφορετικών αυτοκινήτων: ένα σεντάν Mercedes-Benz E-Class W210, ένα VW Touareg πρώτης γενιάς και την οροφή ενός απροσδιόριστου ακόμα μοντέλου. Αυτά επέπλεαν στη ρηχή λίμνη, μοιάζοντας με πραγματικά αυτοκίνητα που ήταν βυθισμένα στο νερό.

Greenpeace

Οι δύο ακτιβιστές στέκονταν δίπλα τους κρατώντας πλακάτ με το σήμα της Greenpeace και το ένα από αυτά να γράφει «Shrink now or Sink later» -Συρρικνωθείτε τώρα ή βυθιστείτε αργότερα.

Η διαμαρτυρία επικρίθηκε από διάφορους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που τόνισαν στα σχόλια τους ότι τα οχήματα μόλυναν τη λίμνη.

Η Greenpeace από την πλευρά της, σημείωσε ότι όλα τα μηχανικά μέρη είχαν αφαιρεθεί  από τα οχήματα σημειώνοντας ότι με την «Με την εμμονή της στους κινητήρες εσωτερικής καύσης και τα μεγάλα SUV, η αυτοκινητοβιομηχανία βυθίζει τον εαυτό της και τον πλανήτη. Αντί για εκθέσεις αυτοκινήτων, χρειαζόμαστε περισσότερη έμφαση στις καλές δημόσιες συγκοινωνίες και τα ακριβή τρένα!».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube