Hλεκτρικό Renault Scénic E-Tech, φθηνότερο από Tesla Model Y

Hλεκτρικό Renault Scénic E-Tech, φθηνότερο από Tesla Model Y

Η TEOREN, η ελληνική αντιπροσωπεία, δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τον τιμοκατάλογο για το ηλεκτρικό Renault Scénic E-Tech. Όμως οι πρώτες πληροφορίες από την υπόλοιπη Ευρώπη είναι ελπιδοφόρες!

Renault Scénic E-Tech

Αν πιστεύει κάποιος ότι η Renault υπερβάλλει με την τιμή των ηλεκτρικών της, σύντομα θα αναθεωρήσει την κρίση του διότι η γαλλική φίρμα ετοιμάζεται να γίνει πολύ πιο επιθετική στην τιμολόγησή της. Αρχής γενομένης από το Renault Scénic E-Tech.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Luca De Meo, επικεφαλής του Ρόμβου, άφησε να εννοηθεί ότι το νέο ηλεκτρικό Renault Scénic E-Tech θα είναι πολύ καλά τοποθετημένο απέναντι στον ανταγωνισμό. Και αυτό επιβεβαιώνεται από τους πρώτους τιμοκαταλόγους.

Tα πράγματα είναι πολλά υποσχόμενα για την τιμή του Renault Scénic E-Tech στην Ελλάδα

Renault Scénic E-Tech

Προς το παρόν και όπως είπαμε, η τιμή του αυτοκινήτου δεν έχει ανακοινωθεί στην Ελλάδα. Ούτε καν στην εθνική αγορά του, στη Γαλλία. Και στη Γαλλία το καταλαβαίνουμε, διότι η εταιρεία πρέπει οπωσδήποτε να περιμένει να επισημοποιηθούν οι νέοι κανονισμοί για μπόνους. Στην Ελλάδα, πάνω κάτω το ίδιο, μιας και αναμένεται ο καθορισμός του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3». Παρόλα αυτά, το νέο ηλεκτρικό Renault Scénic E-Tech ξεκινά να είναι διαθέσιμο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και του Βελγίου.

Και στην τελευταία αυτή χώρα, το Scénic E-Tech είναι πράγματι πολύ καλά τοποθετημένο. Η Renault έχει φροντίσει κυρίως να είναι πολύ φθηνότερο από το Tesla Model Y, το βασικό σημείο αναφοράς στην αγορά. Για παράδειγμα, στο Βέλγιο, το Renault Scénic E-Tech ξεκινά από τις €39.950 στην έκδοση Εvolution με το ηλεκτρομοτέρ των 170 ίππων και την μπαταρία των 60 kWh που δίνει αυτονομία 430 km κατά WLTP. Το Model Y στο Βέλγιο ξεκινά από τις €47.970 για την έκδοση Propulsion που ανακοινώνει 455 km αυτονομίας αλλά και πιο γενναιόδωρο εξοπλισμό.

Renault Scénic E-Tech

Αλλά στο Βέλγιο, έναντι €46.950, ακόμα χαμηλότερα από τη βασική έκδοση του Model Y, έχουμε το Renault Scénic E-Tech Techno με το μοτέρ των 220 ίππων και τη μεγάλη μπαταρία των 87 kWh για αυτονομία 625 km! Το Model Y φυσικά διατηρεί το πλεονέκτημα της ισχύος του κινητήρα και της επαναφόρτισης (το Scenic περιορίζεται στα 150 kW σε DC), αλλά η αναλογία τιμής/αυτονομίας είναι πολύ συμφέρουσα για το Renault. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη μεγάλη μπαταρία, το Scénic ξεκινά από τις £40.995, ενώ το Model Y είναι 44.990 £ στην παραλλαγή RWD!

Με τις παραπάνω τιμές ως παράδειγμα, τα πράγματα είναι πολλά υποσχόμενα για την τιμή του Renault Scénic E-Tech στην Ελλάδα. Αν βαδίσει επί τα αυτά με το Βέλγιο, όπου το Model Y είναι 730 ευρώ ακριβότερο από την Ελλάδα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το Renault Scénic E-Tech θα ξεκινά επίσης κάτω από τα 40 χιλιάρικα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube