Ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικών για την VW στο Zwickau

Ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικών για την VW στο Zwickau

Κατασκευάζοντας 1.420 αυτοκίνητα την ημέρα, η VW έκανε προσωπικό ρεκόρ ρυθμού παραγωγής στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών μοντέλων της στο Zwickau της Γερμανίας.

VW

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων της VW που βρίσκεται στο Zwickau της Γερμανίας, έκανε νέο ρεκόρ ρυθμού παραγωγής.

Συγκεκριμένα, την περίοδο 7-11 Νοεμβρίου βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής συνολικά 7.100 αυτοκίνητα, δηλαδή 1.420 κομμάτια την ημέρα, αριθμός ρεκόρ για τα ηλεκτρικά μοντέλα της VW.

Διατηρώντας αυτόν το ρυθμό, η VW θα καταφέρει να παράγει περίπου 350.000 ηλεκτρικά σε ετήσια βάση, πετυχαίνοντας έτσι το στόχο που είχε θέσει όταν μετέτρεπε το εργοστάσιο έτσι ώστε να παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Θυμίζουμε ότι στο Zwickau κατασκευάζονται τα VW ID.3, ID.4 και ID.5, το CUPRA Born και τα Audi Q4 e-tron και Q4 e-tron Sportback.

Παράλληλα, το εργοστάσιο της VW στη Δρέσδη που κατασκευάζει και αυτό ID.3 από τον Ιανουάριο του 2021 σε χαμηλότερους ωστόσο ρυθμούς (περίπου 35 αυτοκίνητα την ημέρα), πριν από λίγες μέρες συναρμολόγησε το ID.3 νούμερο 10.000 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του.

Τέλος, νωρίτερα το Νοέμβριο ο κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της ηλεκτρικής γκάμας ID. έφτασαν τις 500.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube