Volkswagen: Έρχεται καινούργιο pick-up

Volkswagen: Έρχεται καινούργιο pick-up

Η VW θα αποκαλύψει στο Salão do Automóvel του São Paulo το πρωτότυπο ενός κόμπακτ pick-up. Η έκδοση παραγωγής αναμένεται στη Βραζιλία το 2020, ενώ ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες αγορές.

Στις 6 Νοεμβρίου, η Volkswagen θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του São Paulo στη Βραζιλία ένα πρωτότυπο pick-up. Και οι Γερμανοί το δηλώνουν απερίφραστα: Θα ακολουθήσει η έκδοση παραγωγής που θα λανσαριστεί το 2020 στη βραζιλιάνικη αγορά.

Το Wolfsburg διευκρινίζει επίσης ότι το νέο pick-up θα έρθει να τοποθετηθεί στην γκάμα κάτω από το Amarok. Δηλαδή στη μέση της κατηγορίας των pick-up που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Λατινική Αμερική με κύριους παίκτες τα Renault Duster Oroch και FIAT Toro.

Η Volkswagen, μην αποκρύπτοντας τίποτα, δεν δίστασε να αναφέρει στο δελτίο Τύπου που συνοδεύει την εικόνα-teaser ότι το νέο pick-up θα μπορούσε να εμφανιστεί και σε άλλες αγορές. Θα μπορούσαμε λοιπόν να το δούμε και στην Ελλάδα; Οι πιθανότητες φαίνονται μάλλον ισχνές, καθώς αυτή η υποκατηγορία δεν έχει μεγάλες εμπορικές δυνατότητες στην Ευρώπη. Ακόμη και η αγορά του ωφέλιμου φορτίου που πλησιάζει τον τόνο (VW Amarok, Nissan Navara, Ford Ranger, Isuzu D-Max, Toyota Hilux, Mitsubishi L200/FIAT Fullback...) αποτελεί ήδη μια περιθωριακή κατηγορία. Η πιθανότητα για την Ελλάδα ενισχύεται μόνο από τα χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας και τη δυνατότητα για ένα pick-up που εισέρχεται στον Πράσινο Δακτύλιο.

Η Volkswagen αναφέρει ακόμη ότι αυτό το νέο pick-up θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB. Συνεπώς, θα είναι τεχνολογικά σύγχρονο, απόδειξη ότι μπορεί το πεπρωμένο του μπορεί να βρίσκεται και εκτός των αναδυόμενων αγορών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube