Το Suzuki eVX Concept προλογίζει το πρώτο ηλεκτρικό SUV της εταιρείας

Το Suzuki eVX Concept προλογίζει το πρώτο ηλεκτρικό SUV της εταιρείας

To Suzuki eVX Concept προλογίζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας που θα είναι ένα SUV και θα μπει στην παραγωγή το 2025.

Η Ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στην Έκθεση Auto Expo στο Δελχί το Suzuki eVX Concept, τον πρόλογο του πρώτου ηλεκτρικού της μοντέλου που λανσάρει παράλληλα τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Το πρωτότυπο αποτελεί τον προπομπό ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού SUV, το οποίο αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2025.

​Suzuki eVX Concept

Το πρωτότυπο eVX έχει μήκος 4.300 mm, όσο δηλαδή ένα S-Cross, πλάτος 1.800 mm και ύψος 1.600 mm. Εξωτερικά, στο εμπρός μέρος οι LED προβολείς είναι λεπτοί και σχηματίζουν σχήμα «V» και όντας ηλεκτρικό, η παραδοσιακή γρίλια απουσιάζει.

Στο πίσω μέρος, συναντάμε μια μικρή αεροτομή και τα φώτα εκτείνονται σε όλο το πλάτος του πορτμπαγκάζ. Παράλληλα, οι γλίστρες εμπρός και πίσω και τα μαύρα πλαστικά γύρω από το αμάξωμα τονίζουν τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του πρωτότυπου SUV.

Suzuki eVX Concept

Η Suzuki δεν έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου της πρωτότυπου αλλά επισήμανε ότι συνδυάζει το τετρακίνητο DNA της μάρκας με τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Ένα από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν είναι ότι η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 60 kWh προσφέροντας του αυτονομία 550 km στον κύκλο δοκιμών MIDC της Ινδίας.

Τέλος, μιλώντας για το eVX, o πρόεδρος της Suzuki, Toshihiro Suzuki, δήλωσε ότι «το eVX είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο μας παγκόσμιου βεληνεκούς».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube