Škoda VisionC Design Concept [video]

Škoda VisionC Design Concept [video]

Η Škoda μας παρουσιάζει τη νέα σχεδιαστική της γλώσσα και τον προάγγελο του πρώτου της κουπέ.

Η Škoda παρουσίασε στη φετινή έκθεση της Γενεύης το VisionC, μοντέλο που επιδεικνύει την νέα σχεδιαστική γλώσσα, καθώς και το επερχόμενο κουπέ της τσέχικης εταιρείας, του πρώτου στην ιστορία της.

Το νέο 5θυρο κουπέ VisionC έρχεται να καλύψει το κενό μεταξύ του Octavia και του Superb, ξεχωρίζοντας για την δυναμική και με έντονες ακμές σχεδίαση του, καθώς και για την Tornado Line που διατρέχει τα πλαϊνά του αμαξώματος και που θα δούμε σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της φίρμας. Μάλιστα, σύμφωνα με την Škoda διαθέτει και υψηλή αεροδυναμική απόδοση, με αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0.26. Πολλά τμήματα του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από αλουμινίου (πόρτες, καπό και φτερά), ενώ το ρεζερβουάρ καυσίμου κάνει χρήση και ανθρακονημάτων, βοηθώντας στην μείωση του συνολικού βάρους.

Βασίζεται στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB του ομίλου VW και εφοδιάζεται με τον 1.4 TGI, κινητήρας που καταναλώνει τόσο βενζίνη όσο και φυσικό αέριο. Διαθέτει άμεσο ψεκασμό και turbo, ενώ οι εργοστασιακές μετρήσεις κατανάλωσης με φυσικό αέριο κάνουν λόγο για 3,4 kg/ 100 km και εκπομπές 91 gr/km CO2.

Στο εσωτερικό, την παράσταση κλέβει η 4θέσια διάταξη με τα δύο εμπρός μπάκετ καθίσματα. Η σχεδίαση του ταμπλό, επιδεικνύει με την σειρά της την σχεδίαση των μελλοντικών ταμπλό της Škoda . Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων διαθέτει τρισδιάστατη απεικόνιση και μπορεί να παρουσιάσει πολλά δεδομένα πλοήγησης και πολυμέσων. Στο κέντρο, δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής που περιλαμβάνει το σύγχρονο σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης με μεγάλη συνδεσιμότητα, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκονται τα χειριστήρια του κλιματισμού που εδράζονται σε ένα γυάλινο πάνελ.

Το νέο 5θυρο κουπέ της Škoda που θα αναδείξει την νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας θα παρουσιαστεί το νωρίτερο σε ένα χρόνο.

[Πηγή: Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube