Renault 4ever Trophy: H «ηλεκτρική» αναβίωση του θρυλικού 4L Trophy

Renault 4ever Trophy: H «ηλεκτρική» αναβίωση του θρυλικού 4L Trophy

Η Renault παρουσίασε το σκληροτράχηλο 4ever Trophy, την «ηλεκτρική» αναβίωση του θρυλικού 4L Trophy και τον προπομπό του νέου 4 που θα κυκλοφορήσει το 2025.

Η Έκθεση του Παρισιού άνοιξε σήμερα τις πύλες της με τη Renault να τραβά τους προβολείς της δημοσιότητας στο περίπτερό της, καθώς παρουσίασε σ' αυτό το πρωτότυπο Renault 4ever Trophy. To σκληροτράχηλο νέο ηλεκτρικό crossover είναι εμπνευσμένο από 4L Trophy που γιορτάζει φέτος τα 25α γενέθλιά του και αποτελεί προπομπό του Renault 4 παραγωγής που θα κυκλοφορήσει το 2025, υιοθετώντας στοιχεία από το πρωτότυπο.

Το Renault 4ever Trophy έχει μήκος 4.160 mm, πλάτος 1.950 mm και ύψος 1.900 mm. Είναι βαμμένο σε χρώμα Gun Metal Silver, πατάει σε ζάντες 19" και κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 134 PS που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 42 kWh. Η τελευταία του προσφέρει αυτονομία 402 km, ενώ το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε περίπου 9".

Renault 4ever Trophy

Με το 4ever Trophy η Renault κατάφερε να «παντρέψει» τη φουτουριστική σχεδίαση με αναφορές στο παρελθόν προσθέτοντας παιχνιδιάρικες πινελιές όπως σχάρα από ανθρακόνημα στο πίσω μέρος, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, η σχάρα οροφής, τα μαύρα πλαστικά και οι ξεχωριστοί συμπιεστές για το κάθε ελαστικό.

Όταν μπει στην παραγωγή, το 4 θα ριχτεί στη μάχη στην απαιτητική κατηγορία των B-SUV και θα τοποθετηθεί στην γκάμα της Renault πάνω από το νέο 5 που θα λανσαριστεί το 2024.

Όπως και το νέο 5άρι, θα βασίζεται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-EV της συμμαχίας Renault-Nissan, την οποία ήδη χρησιμοποιούν τα Nissan Ariya και Renault Megane E-TECH Electric.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube