Polestar Synergy, στα χωράφια της Porsche

Polestar Synergy, στα χωράφια της Porsche

Το Polestar Synergy είναι ένα ηλεκτρικό σούπερκαρ με το οποίο ο Κινέζος κατασκευαστής με τις σουηδικές ρίζες μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά.

Τα ηλεκτρικά σούπερκαρ έρχονται, βλέπουν και τελικά απέρχονται εν ριπή οφθαλμού, με όλο και πιο τρελές προδιαγραφές με ολοένα και πιο τρελές επιδόσεις. 

Και λέμε «απέρχονται» διότι τις περισσότερες φορές πρωτότυπα κατά τα άλλα και σύμφωνα με τα λόγια των κατασκευαστών πολλά υποσχόμενα, τελικά αποδεικνύονται κενές υποσχέσεις. Όπως όπως συνέβη για παράδειγμα με το Tesla Roadster

Μπορείς να γίνεις ιδιοκτήτης ενός Polestar Synergy σχεδόν τσάμπα. Η Mattel θα κατασκευάσει το ηλεκτρικό σούπερκαρ σε μορφή… Hot Wheels

Polestar Synergy

Το κόνσεπτ Polestar Synergy φαίνεται επίσης να ακολουθεί αυτόν τον δρόμο, καθώς ο Κινέζος κατασκευαστής δεν σχεδιάζει να προσθέσει ένα ηλεκτρικό σούπερκαρ στην γκάμα του -τουλάχιστον σε ένα ορατό μέλλον και ως άμεσο ανταγωνιστή της Porsche Mission X. Προς το παρόν, δεν θα προχωρήσει περισσότερο από το Polestar 6.

Το Polestar Synergy είναι το αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού σχεδιασμού που διοργάνωσε η Polestar, η οποία συνδύασε τα τρία νικητήρια σχέδια για να δημιουργήσει αυτό το σούπερκαρ. Το αμάξωμα των μόλις 1,07 μέτρων σε ύψος είναι έργο των Devashish Deshmukh και Swapnil Desai, ενώ η καμπίνα με τον θόλο και την κεντρική θέση οδήγησης σχεδιάστηκαν από τον Yingxiang Li.

Polestar Synergy

Το Polestar Synergy δεν είναι όμως μια από τις συνήθεις ψηφιακές αναπαραστάσεις, καθώς ένα μοντέλο σε φυσικό μέγεθος λάμπει δια την παρουσίας του στην IAA 2023 στο Μόναχο.

Ωστόσο, αν τελικά θελήσεις μπορείς να γίνεις ιδιοκτήτης ενός Polestar Synergy και μάλιστα σε πολύ δελεαστική τιμή. Η Polester έκανε συμφωνία με την αμερικανική κατασκευάστρια παιχνιδιών Mattel, η οποία θα κατασκευάσει το ηλεκτρικό σούπερκαρ σε μορφή… Hot Wheels!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube