Porsche Mission X: Μια ματιά στο hypercar του μέλλοντος

Porsche Mission X: Μια ματιά στο hypercar του μέλλοντος

Η Porsche γιορτάζοντας τα 75α γενέθλιά της, παρουσίασε τo νέo ηλεκτρικό Mission X που αποτελεί παράθυρο στο hypercar του μέλλοντος των Γερμανών.

Δέκα χρόνια μετά από την 918 Spyder και στον εορτασμό των 75 χρόνων της, η Porsche παρουσίασε τo Mission X. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο που αποτελεί προπομπό του νέου hypercar της γερμανικής φίρμας.

Στόχος της Porsche είναι αφού το Mission X πάρει μορφή παραγωγής να κατακτήσει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στην Πράσινη Κόλαση.

Θυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής το ρεκόρ έχει η Mercedes-AMG One με χρόνο 6:35.183.

Porsche Mission X

Σύμφωνα με την Porsche, για το πετύχει αυτό πρέπει να παράγει περισσότερη κάθετη δύναμη από την 911 GT3 RS η οποία παράγει 860 kg στα 285 km/h και η αναλογία βάρους/ισχύος να είναι ακριβώς στο 1 kg ανά ίππο.

Επιπλέον, θα βασίζεται σε μια πλατφόρμα αρχιτεκτονικής 900V με τις μπαταρίες τοποθετημένες στο κέντρο, πίσω από τις θέσεις. Όσο για το χρόνο φόρτισης, η Porsche υπόσχεται ότι θα μπορεί να φορτίσει δύο φορές ταχύτερα από ότι η Taycan Turbo S.

Porsche Mission X

Στον τομέα των διαστάσεων, το Mission X έχει μήκος 4.596 mm, πλάτος 1.999 mm, ύψος 1.199 mm και μεταξόνιο 2.728 mm. Eίναι βαμμένο σε χρώμα Rocket Μetallic, πατάει σε τροχούς 20" εμπρός και 21" πίσω και το κομψό αμάξωμα του είναι σμιλεμένο με κύριο γνώμονα την αεροδυναμική.

Η καμπίνα είναι ευήλια χάρη στο γυάλινο θόλο και οι πόρτες ανοίγουν προς τα εμπρός και πάνω, εμπνευσμένες από τα πρωτότυπα αγωνιστικά του Le Mans.

Porsche Mission X

Το τιμόνι μοιάζει βγαλμένο από κάποια καθαρόαιμη αγωνιστική κατασκευή, τα μπάκετ καθίσματα είναι φτιαγμένα από CFRP (carbon fiber reinforced plastic) και στο ταμπλό συναντάμε μια μονάδα χρονομέτρησης με ψηφιακή και αναλογική οθόνη.

Η απόφαση για τον εάν το Mission X θα πάρει μορφή παραγωγής θα παρθεί σύμφωνα με τον CEO της Porsche, Οliver Blume, μέσα στον επόμενο μήνα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube