Ξεπούλησε μέσα μια εβδομάδα το Polestar 6

Ξεπούλησε μέσα μια εβδομάδα το Polestar 6

Και τα 500 κομμάτια του Polestar 6, του ηλεκτρικού roadster των 884 PS, που ήταν διαθέσιμα για παραγγελία πουλήθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα από το άνοιγμα του βιβλίου παραγγελιών.

Tο Polestar 6 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στις εκδηλώσεις The Quail και Pebble Beach στις ΗΠΑ. Το ηλεκτρικό roadster θα κυκλοφορήσει στις αγορές το 2026, με την εταιρεία να ξεπουλάει τα 500 πρώτα κομμάτια που ήταν διαθέσιμα για παραγγελία, μέσα σε μία εβδομάδα από την πρώτη επίσημη εμφάνιση του μοντέλου.

Η Polestar ανακοίνωσε ότι το βιβλίο παραγγελιών του Polestar 6 θα ανοίξει και πάλι προς τα τέλη του 2022.

Μιλώντας για το Polestar 6, o CEO της φίρμας δήλωσε ότι «το υψηλό ενδιαφέρον που έδειξε το αγοραστικό κοινό αποτελεί απόδειξη ότι ο συνδυασμός ενός αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης και μιας ανοιχτής οροφής μπορεί να δελεάσει ακόμη και τους πιο φανατικούς petrolheads».

Polestar 6

Το Polestar 6 που είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο O2, θα χρησιμοποιεί σκληρή, ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή, ενώ θα βασίζεται στο αλουμινένιο πλαίσιο της φίρμας. Η εξέλιξή του θα γίνει in-house και θα χρησιμοποιεί την ίδια ηλεκτρική αρχιτεκτονική των 800V με το Polestar 5. Αυτό συνεπάγεται γρήγορους χρόνους φόρτισης και μειωμένες απώλειες κατά τη μεταφορά ενέργειας.

Αναφορικά με τη γκάμα των ηλεκτροκινητήρων του, γνωρίζουμε ήδη πως θα βγαίνει σε περισσότερες από μία εκδόσεις, με την κορυφαία εξ αυτών να χρησιμοποιεί δύο ισχυρά ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής ισχύος 884 PS και 900 Nm ροπής. Στην περίπτωση αυτή, η διαδικασία του 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται εντός 3,2“, ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube